otvoreno

Imala je 9 godina kad je njena majka zavolela — TINEJDŽERA: Ćerka Brižit Makron PRVI PUT o vezi koja sve intrigira

3

Njen današnji očuh bio je drug iz odeljenja njene sestre, a šta ćerka francuske prve dame misli o njenom braku?

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Prva dama Francuske Brižit Makron i predsednik ove zemlje Emanuel Makron godinama uživaju u ljubavi i skladnom braku, koji privlači mnogo pažnje zbog činjenice da je političar 24 godine mlađi od svoje supruge. To, međutim, nije jedini razlog: Makronovi su se zavoleli dok je on bio tinejdžer i učenik Brižit Tronje.


Ona je tada radila kao učiteljica i bila u braku s bankarom Andre-Lujem Ozijeom, s kojim ima troje dece: Sebastijena, Lorens i Tifani. Kada je imala 40 godina, 1993, upoznala je petnaestogodišnjeg Emanuela Makrona u srednjoj školi La Providence u Amjenu. On je bio drugar iz odeljenja njene ćerke Lorens, a navodno je Makron bio očaran lepom nastavnicom. 

 

Poznato je da se Emanuel Markon zaljubio u Brižit tokom proba za školsku predstavu, a tada je, navodno, pisao pikantan roman inspirisan početkom njihove romanse, koji se prostire na čak 300 strana.

 

To je bio smeo, pomalo nepristojan roman. Naravno, imena nisu bila ista ali mislim da mu je bilo neophodno da izrazi to što je tada osećao — rekao je svojevremeno neimenovani izvor blizak Emanuelu.

 

1 / 14 Foto: EPA-EFE/MICHEL EULER / POOL MAXPPP OUT


Nije poznato kada je tačno počela ova zabranjena veza, ali se zna da se Brižit razvela od supruga Andre-Luja u januaru 2006. godine i da se udala za Makrona u oktobru 2007.


Kako su se osećala njena deca?


U novom fokumentarnom filmu "Brižit Makron: Francuski roman", najmlađa ćerka Brižit Makron podelila je sećanje na vreme kada je počela ljubav njene majke s Emanuelom.


Tifani, koja danas ima 34 godine, ističe da par nije mogao da sakrije zaljubljenost.

 

Tifani Ozije, Ćerka Brižit Makron
foto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Bili su porilično zaneseni, bilo je očigledno šta se dešavalo između njih i bilo je vrlo teško — rekla je Tifani.


Ona je u vreme kada je počinjala ova afera imala svega devet godina, a prvi put je čula za budućeg predsednika Francuske i svog očuha kada je njena sestra Lorens rekla:


Mama, u našem odeljenju ima jedan blesavi dečak koji misli da zna sve o svemu.

Ipak, Tifani je ne samo prihvatila ovu vezu već danas smatra da je ono što njena majka i Emanuel Makron imaju sinonim za idealnu ljubav.


Ako bih morala da dam viziju ljubavi, to bi bili Emanuel i mama. Kad su oni zajedno, to je skoro da ne postoji svet — zaključila je.

 

1 / 7 Foto: EPA/JULIEN DE ROSA


Kako je ona istakla, njena starija sestra i brat patili su "najmanje moguće" kada su njihovi roditelji stavili tačku na svoj brak.


U dokumentarcu se priča i o tome kako je Makron izjavio ljubav Brižit kad je imao samo 16 godina, a njegovi šokirani roditelji molili su je da se skloni od njega i sačeka makar da on postane punoletan.


Ne mogu ništa da vam obećam — navodno je rekla Brižit.


Istu tvrdnju nedavno je iznela i novinarka Ana Fulda, koja kaže da je Emanuelova majka podsećala Brižit na to da ona već ima život, a da Emanuel tek treba da ga izgradi, na šta je Brižit odgovorila da ne može da obeća da neće imati ništa s njim.

 

Brižit Makron
foto: Profimedia

Ne shvataš, ti već imaš svoj život, a on ne želi decu... Zabranjujem ti da ga viđaš do njegove 18. godine — reči su koje je navodno Fransoa Makron, majka poznatog političara, izgovorila pre mnogo godina.


Brižit Makron nije pričala u ovom dokumentarcu o svojoj ljubavi sa suprugom, ali ranije je otkrila kako je odlučila da pokloni svoje srce i život mladom Makronu.

 

Postoje trenuci u tvom životu kada moraš doneti vitalne odluke. I za mene je to bilo — to. Dakle, ono što je rečeno tokom 20 godina beznačajno je. Naravno, doručkujemo zajedno, ja sa svojim borama, on sa svojom mladošću, ali tako je kako je. Da se nisam tako odlučila, propustila bih život. Imala sam puno sreće sa svojom decom i, u isto vreme, osećala sam da moram "živeti ovu ljubav" kako je Prever govorio, da bih bila potpuno srećna — ispričala je svojevremeno za Elle.

 

Brižit Makron, Brižit Tronje
foto: Profimedia

Nakon što je završio srednju školu, Makron je nastavio školovanje u Parizu, a mnogi tvrde da su ga roditelji tamo poslali da bi ga razdvojili od Brižit. Ipak, otac francuskog predsednika Žan-Mišel Makron istakao je da oduvek postojao dogovor da Emanuel završio neki pariski univerzitet i da mu smetaju tvrdnje novinara da su se njegova supruga Fransoa i on mešali u sinovljeve odluke.


Kad si muškarac, znaš da će sedamnaestogodišnjak uraditi ono što želi da uradi. Sve zavisi od njega. To je njegov život — istakao je stariji Makron.

 

 

makonda-tracker