ovo niste znali

"Da se Leticija Kasta skine pred njim — NIŠTA mu to ne bi značilo!" Kako je majka Emanuela Makrona prihvatila snahu?

8

On je bio tinejdžer, ona njegova učiteljica. Udata. Sa troje dece. Čak 24 godine starija. Kako su roditelji francuskog predsednika prihvatili ovu ljubav?

foto: EPA-EFE/MICHEL EULER / POOL MAXPPP OUT
foto: EPA-EFE/MICHEL EULER / POOL MAXPPP OUT

Brižit Makron, prva dama Francuske i supruga francuskog predsednika Emanuela Makrona, žena je koja od stupanja na javnu cenu izaziva oprečne reakcije.


Modni kritičari je obožavaju, a "običan svet" i da i ne — dok niko ne može da ospori to da je u pitanju dama sa izuzetnim manirima i stilom i prva dama koja je posvećena humanitarnom radu i najmlađima, dostojna položaja na kom se našla, mnogi imaju negativne komentare. Razlog je, očekivano, razlika u godinama između njenog supruga i nje, koja iznosi čak 24 godine.

 

Budući da čak i ljudi kojih se ne tiče privatni život predsednika Francuske bave ovom temom i burno reaguju, ne čudi što se francuska javnost pita kako su na ovu ljubav reagovali Makronovi roditelji.

 

1 / 11 Foto: Profimedia


Kako stoji u novoj knjizi autorke Gael Čakalof "Sve dok oboje postojimo", koja se bavi ljubavnom pričom Brižit i Emanuela Makrona, njihov odnos sa snahom nikada nije bio jednostavan. Posebno je, navodno, kompleksan odnos koji Brižit ima sa suprugovom majkom Fransoom.

 

Godinama se spekuliše da se snaha i njena samo četiri godine starija svekrva ne slažu, a sve je začinila izjava koju je Fransoa Makron dala pre nekoliko godina: da ne smatra da je Brižit neka preterana lepotica, ali da je smatra prijateljicom kakvu nikad u životu nije imala. Ona je tada istakla i da Brižit i ona imaju iste afinitete i prioritete u životu, kao i da se jedna drugoj poveravaju.
Bilo je, međutim, potrebno mnogo godina i truda da žene u porodici Makron izgrade ovaj odnos.


Poznato je da se Emanuel Markon zaljubio u Brižit kao tinejdžer, dok mu je bila učiteljica, tokom proba za školsku predstavu u školi u gradiću Amijensu. Tada je, navodno, pisao pikantan roman inspirisan početkom njihove romanse, koji se prostire na čak 300 strana.

 

To je bio smeo, pomalo nepristojan roman. Naravno, imena nisu bila ista ali mislim da mu je bilo neophodno da izrazi to što je tada osećao — rekao je svojevremeno neimenovani izvor blizak Emanuelu.


Roditelji su ga potom poslali na školovanje u Pariz, kako bi se sklonio od udate učiteljice koja ima troje dece i ne izlazi mu iz misli.


Kako sada stoji u pomenutoj biografiji, Fransoa Makron se teško mirila s tim što se njen sin mlad zaljubio u skoro dve i po decenije stariju ženu. Navodno je na početku Emanuelove i Brižitine veze često upozoravala učiteljicu da se skloni od njenog sina.

 

1 / 8 Foto: Profimedia


Ne shvataš, ti već imaš svoj život, a on ne želi decu... Zabranjujem ti da ga viđaš do njegove 18. godine — reči su koje joj je, prema navodima novinarke Ane Fulde, izgovorila pre mnogo godina.


Šta je Brižit odgovorila na to? Opet navodno, da ne može ništa da joj obeća.
Fransoa se poverila Gael Čakalof, kako ova tvrdi, rečima:


Znam Manua i znam kakav je kad za nešto zapne... A ona ne želi da ode...

 

Zbog svega toga, insistirala je da on nastavi školovanje u glavnom gradu Francuske. Godine su prolazile, a Emanuela Makrona druga žena nije zanimala. Po povratku kući jednom je to i saopštio majci, koja je postala svesna da se ovoj ljubavi ne može stati na kraj.


O njegovom obožavanju Brižit dovoljno govori to što bi pred njim mogla da se skine i Leticija Kasta i njemu to ne bi značilo ništa. Ljubav između Emanuela i Brižit je neraskidiva — napisala je novinrarka Ane Fulda.

 

Brižit Makron, Emanuel Makron
foto: Profimedia

Brižit Makron nikada nije želela previše da priča o svojoj zabranjenoj i, ipak, osvojenoj ljubavi s Makronom. Godinama kasnije samo je priznala da ju je, iako vrlo mlad, Emanuel osvojio britkim umom.


Malo po malo, osvajala me je njegova inteligencija. Još nisam proučila sve njene dubine — istakla je gospođa Makron.

 

 

makonda-tracker