usvojila maminu modnu lekciju

"Prepisivala" od majke, pa je — ZASENILA! Kraljica Leticija savršeno doterana, ali princeza Leonor je BACA U DRUGI PLAN

0

Uvek stilizovana za desetku, španska kraljica ni sad nije omanula, ali njena starija ćerka bila je zapaženija, i to uz pomoć maminih modnih lekcija

foto: Miguel Cordoba/SIPA/2204170916/Profimedia
foto: Miguel Cordoba/SIPA/2204170916/Profimedia

Španska kraljevska porodica posetila je jedan centar za prijem izbeglica iz ratom pogođene Ukrajine.

 

Kralj Felipe VI, kraljica Leticija, naslednica trona princeza Leonor i njena mlađa sestra princeza Sofija zajedno su stigli u Pozuelo de Alarkon, gradić u blizini Madrida.


Za ovu priliku, oni su odabrali poslovnu eleganciju, ali čak i evropska kraljic mode Leticija od Španije ostala je u senci svoje starije ćerke.

 

Supruga španskog kralja, koji je bio u odelu i raskopčnoj košulju, stigla je u vrlo otmenoj crno-beloj kombinaciji. Ona je ponela bele pantalone ravnog kroja i nešto duži strukirani sako, a salonke je zamenila udobnim vcrnim baletankama oštrog vrha koje potpisuje Hugo Boss.

 

Ipak, u centru pažnje modne javnosti našla se buduća kraljica!

 

1 / 6 Foto: EPA-EFE/JUAN CARLOS HIDALGO


Princeza Leonor pojavila se u beloj bluzi sa crnim vezom, ali ne bilo kakvoj. Ona je odabrala top koji je očigledno inspirisn "višivankom", ukrajinskom tradicionalnom bluzom koja je deo narodne nošnje, što je svojevrsna poruka u znak podrške ovoj zemlji.

 

Leonor se odlučila za komad brenda Sfera koji je napravljen od pamuka, i ima rukave s blagim puf efektom i crni okovratnik.

 

princeza Leonor
foto: Miguel Cordoba / Sipa Press / Profimedia

Zanimljivo, dok su se ostale evropske princeze i kraljice u proteklom periodu više puta pojavljvale obučene u boje ukrajinske zastave ili sa zastavicom na bedžu, upravo je Leonorima majka kraljica Leticija pokazala da je njena porodica i zemlja uz Ukrajince uz pomoć višivanke.

 

Naime, španska kraljica nosila je nedavno, na sastanku Fondacije Mutua Madrileña u Madrid, belu bluzu sa crvenim motivima, pa nema sumnje da je princeza "prepisivala" od majke kada je stil u pitanju.

 

1 / 7 Foto: EPA-EFE/Chema Moya / POOL


Svaki šav i ukras na višivanki ima svoje značenje, a tradicionalno se smatra talismanom. Višivanka se razlikuje od ostalih ovakvih komada odeće jer ima specifičan ukrajinski vez.

 

 

Ovaj komad je, inače, našao svoje mesto i u visokoj modi, pa se našao u magazinima Vogue i Harper's Bazaar 2015. godine, tokom Nedelje mode u Parizu, kada ga je svetu predstavila ukrajinska dizajnerka Vita Kin, u okviru boho kolekcije i kao model.

 

 

 

makonda-tracker