pružila podršku britanskoj kraljici

I ona je nosila njegovu OMILJENU boju: Elegantna kraljica Leticija uz britansku porodicu na komemoraciji princu Filipu

0

Kralj Felipe i kraljica Leticija od Španije odali su počast vojvodi od Edinburga i pružili su podršku britanskoj kraljici Elizabeti na komemoraciji povodom prve godišnjice smrti njenog supruga...

foto: EPA-EFE/ANDY RAIN
foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Španski kraljevski par, kralj Felipe i kraljica Leticija, doputovali su u London kako bi odali počast princu Filipu, vojvodi od Edinburga, kome je održana komemoracija u Vestminsterskoj opatiji u Londonu.

 

U pitanju je prva godišnjica nakon smrti supruga kraljice Elizabete, a španski kraljevski par stigao je kako bi joj pružio podršku. Podsetimo, njih dvoje su joj izjavili saučešće nakon Filipove smrti, nazvavši je "dragom tetkom Lilibet".

 

Pored cele kraljevske porodice, princa Vilijama i Kejt Midlton, sa decom Džordžom i Šarlot, preko, naravno, kraljice Elizabete, koja je bila uplakana sa suprugovom fotografijom, do princeze Ane sa suprugom i princa Čarlsa sa suprugom Kamilom, Leticija i Felipe bili su i te kako primećeni.

 

49-godišnja španska kraljica bila je oličenje elegancije u midi kaput-haljini u prelepoj nijansi zelene boje; mada ona nikad i ne greši, ovo je jedno od njenih fenomenalnih izdanja!

 

1 / 7 Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

 

Uz nju je nosila Balel Isabel Terroso šešir, crne salonke Manola Blanika, crnu tašnicu Hugo Boss, minđuše vredne gotovo 1900 dolara, a sve vreme se nije odvajala od supruga.

 

 

Baš kao što su kraljica Elizabeta, Kamila Parker i princeza Ana nosile zelenu odeću, u boji koja je Filipu bila omiljena, Leticija od Španije se takođe odlučila za ove nijanse, za razliku od Kejt Midlton, koja je nosila crnu haljinu na tufne.

 

1 / 4 Foto: EPA-EFE / ANDY RAIN

 

Inače, španski kraljevski par nakon Filipove smrti istakao je da su "duboko tužni", kao i da će se "prisećati vremena koje su zajedno proveli".

 

Pored njih, prisutni su bili i kralj Filip i kraljica Matilda od Belgije, kraljica Margareta od Danske, princ Albert od Monaka, vojvotkinja Marija Tereza od Luksemburga, kraljica Maksima i kralj Vilem-Aleksandar od Holandije...

 

 

makonda-tracker