ima i priču i lepotu

Ni burma ni verenički prsten — samo ON je uvek tu: Tajna jeftinog prstena koji kraljica Leticija nosi UVEK i SVUGDE

0

Bez obzira na to posećuje li područja zahvaćena zemljotresom ili blista na državnim prijemima, španska kraljica uvek na kažiprstu nosi isti komad nakita. Zanimljivo, u pitanju nije neki neprocenjivi prsten iz kraljevske riznice, niti neki kojim je ozvaničila svoju ljubav s kraljem Felipeom VI.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kraljica Leticija od Španije spada u modne kraljice reciklaže, što znači da često i rado ponavlja odevne komade i, čak, kombinacije, i uštedeće na odeći kad god može. Ona iznova pokazuje da može da izgleda sjajno bez previše ulaganja, kao i da žena sa samopouzdanjem i modnim ukusuom može i u staroj odeći da pronađe savršen komad za svaku priliku.


Supruga kralja Felipea VI poznata je i po tome što ne nosi mnogo nakita — viseće minđuše su za nju retka ekstravagancija i obično bira decentnije varijante, a narukvice, satove i ogrlice ne nosi gotovo nikad.

 

 

Isto je i s prstenjem, jer se ona ne razmeće skupocenim komadima, a ne nosi čak ni burmu niti svoj verenički prsten. Međutim, jedan je uvek na njenoj ruci: srebrni i pozlaćeni prstenčić koji potpisuje dizajnerka Karen Holam.

 


Ova engleska dizajnerka, koja već decenijama živi i radi u Madridu, poznata je po tome što radi pravi unikate, a njen najpoznatiji prsten svakako je onajkokji sija na kažiprstu španske kraljice. Ovaj jednostavan komad nakita ovalnog oblika Leticija nosi u baš svakoj prilici, a mnogi su verovali da je on skupocen onoliko koliko se očekuje od jedne kraljice. Prevarili su se — cena prstena koji je postao njen zaštitni znak iznosi oko 90 evra (mada ima i skupljih verzija, u zavisnosti od veličine).

 

1 / 5 Foto: Profimedia


Na sajtu pomenute dizajnerke Leticijin prsten opisuje se kao "ručno rađeni unikat od čvrstog srebra", a postoji čisto srebrna verzija, ona prekrivena žutim zlatom i jedna s roze zlatom.


Zbog čega kraljica Leticija toliko voli ovaj nakit? Razlog pogađate — dobila ga je na poklon, i to od svojih ćerki princeze Leonor i princeze Sofije. Navodno su devojčice štedele i sakupile 114 evra, koliko je prsten tada koštao, i dale ga majci u nekoj posebnoj prilici, a nije poznato jesu li ga naručile ili otišle lično u madridsku prodavnicu.

 

1 / 6 Foto: Profimedia

 

 

makonda-tracker