i hrani i izbeljuje

Boja nije ispala kako ste želeli? 5 brzih trikova za uklanjanje farbe s kose koji je neće oštetiti

0

Najbolji prirodni trikovi za skidanje boje s kose, koji će dodatni nahraniti vlasi i hidrirati ih

foto: Mladen Mitrinovic/Shutterstock
foto: Mladen Mitrinovic/Shutterstock

Nema osobe kojoj se makar jednom nije dogodilo da razočarana izađe iz frizerskog salona jer boja kose nije ispala onako kako je planirano. Međutim, to ne znači da morate da prefarbate kosu novom bojom i tako je isušite, kao ni da se podvrgnete skupom tretmanu ili čekate dok ona izraste.


Umesto toga, odaberite prirodan metod koji rešava problem brzo i efikasno.

 

  • Vitamin C sa vrelom vodom


Ovo je omiljeni trik Kim Kardašijan za uklanjanje boje kojom je nezadovoljna. Dovoljno je da izmrvite nekoliko tableta vitamina C, najbolje od 500 miligrama, i dodate ih svom običnom šamponu kojim inače perete kosu. Dobro promućkajte, pa operite kosu njim i ostavite da odstoji oko 20 minuta. Potom temeljno isperite, sve dok voda ne bude potpuno bistra.


Ponavljajte ovo dvaput nedeljno.

 

  • Sirće sa vodom

 

Pomešajte jednake količine tople vode i alkoholnog sirćeta, pa nanesite na kosu i ostavite oko 10 minuta da deluje. Potom temeljno i pažljivo isperite, pazeći da ne uđe u oči.

 

Kosa, Frizura, lepota, Prirodna lepota, Zalazak sunca, Sreća
foto: Gankevych/Shutterstock
  • Domaća maska od jabukovog sirćeta

 

Pomešajte u jednoj posudi četiri kašike jabukovog sirćeta i toplu vodu, pa promešajte i nanesite na kosu. Dobro umasirajte, pa stavite na glavu kapu za tuširanje ili običnu plastičnu kesu i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Isperite temeljno.

 

  • Šampon protiv peruti sa sodom bikarbonom

 

Odaberite neki kvalitetniji i jači šampon protiv peruti. Neophodno je da sadrži jedinjenje selen-sulfid, koje pomaže da boja izbledi brže. Kada se tome doda soda bikarbona, koja je efikasna u čišćenju svake vrste, rezultat je odličan.


Pomešajte sodu bikarbonu i šampon protiv peruti u jednakim količinama,, pa šamponirajte kosu ovom mešavinom i ostavite da odstoji oko pet minuta. Isperite temeljno, a obavezno neko vreme držite i balzam ili regenerator jer soda može da isuši vlasi.

 

Lepotica, Devojka, Horoskop, Osmeh, Kosa
foto: Juta/Shutterstock
  • Med i cimet

 

Med je poznato prirodno sredstvo za izbeljivanje kose, koje je vrlo efikasno kada se kombinuje sa cimetom. Pomešajte mleveni cimet u prahu s jednakom količinom meda, pa mešajte dok ne dobijete pastu. Nanesite na kosu i ostavite da odstoji dva sata, pa dobro isperite i obavetzno stavite regenerator.

 

 

makonda-tracker