čik nađite ljupkije!

Kakve BALETANKE nosi najbolje odevena kraljica? Leticija od Španije pronašla je božanstven model koji ne košta previše

1

Španska kraljica je za kratko vreme dvaput ponela iste baletanke, vrlo praktičan model koji influenserke obožavaju proteklih nedelja

Kraljica Leticija od Španije za kratko vreme je dvaput nosila iste baletanke. S razlogom!
Kraljica Leticija od Španije za kratko vreme je dvaput nosila iste baletanke. S razlogom!foto: Jesus Briones/GTRES / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kraljica Leticija od Španije poznata je kao jedna od najbolje odevenih žena planete i nekrunisana je kraljica "modne reciklaže" – često i rado ponavlja određene komade i kombinacije, ali briljira u svakoj prilici.


Nedavno je supruga španskog kralja Felipea VI, koja se ovih dana suočava i sa skandalom, tako ponela model baletanki koji ju je toliko oduševio da ih je nosila dvaput za kratko vreme.


Ona je u prvom zvaničnom pojavljivanju sa suprugom nakon tvrdnji o njenoj navodnoj preljubi ponela vrlo šik izdanje – crne pantalone i sako od tvida – u kombinaciji s ravnim cipelicama zaobljenog vrha brenda Cacles Barefoot.

 

Španska kraljica Leticija u interesantnim baletankama
Španska kraljica Leticija u interesantnim baletankamafoto: R. del Campo / Goff Photos / Profimedia

Iste baletanke nosila je prilikom svečanog ručka upriličenog povodom posete predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog Španiji, tada uz klasično crno odelo.

 

Kraljica Leticija i kralj Felipe od Španije s Volodimirom Zelenskim, predsednikom Ukrajine
Kraljica Leticija i kralj Felipe od Španije s Volodimirom Zelenskim, predsednikom Ukrajinefoto: EPA-EFE/BALLESTEROS / POOL

Model koji je toliko očarao kraljicu Leticiju nazvan je Tikal, a one imaju kaišić oko članka koji se smatra neizostavnim kada su u pitanju baletanke ove godine.

Cena ovih ravnih cipela, inače, iznosi nešto manje od 90 evra, što je prilično pristupačno za jednu kraljicu.

 


Najmodernije baletanke za proleće i leto 2024.


Ove sezone dizajneri preporučuju jednostavne modele, bez suvišnih detalja (sa izuzetkom Alaia cipelica koje su postale pravi hit!). Suptilan dizajn ipak ostaje najčešći izbor trendseterki, ali uz dodatak jednog kaišića koji im daje romantičnu notu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by scarpa (@thinkscarpa)


Na revijama kojima su najavljene kolekcije za proleće i leto 2024. videli smo razne varijante, među kojima su najzapaženije bile baletanke brendova Simone Rocha i Sandy Liang.


Uglavnom se nose one s kaišem preko stopala, koje podsećaju na čuvene cipele meri džejn, ali su popularne i varijante s kaišićem oko članka, pa i s dupliranom trakom.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Biljana Tipsarević o modnim počecima

 

makonda-tracker