šta će felipe reći na ovo?

Zbog ovog će biti upisana u ISTORIJU: Kraljica Leticija KRŠI TRADICIJU i uvodi ogromne promene u kraljevsku porodicu

0

Od 1. maja više ništa u španskoj kraljevskoj prodici neće biti isto 

ODLUKA KRALJICE LETICIJE KOJA KRŠI TRADICIJU
ODLUKA KRALJICE LETICIJE KOJA KRŠI TRADICIJU foto: PPE/Thorton / Sipa Press / Profimedia UČITAVANJE...

Španska kraljica Leticija često je u centru pažnje medija zbog svojih savršenih modnih izdanja. Ipak, ovog puta sve oči javnosti uprte su u nju zbog promena na koje se odlučila, a koje do sada nisu zabeležen u istoriji Španije.

 

Po prvi put u istoriji, na čelu kraljičinog sekretarijata biće žena, jer je potvrđeno da je Marija Dolores Okana Madrid, državni advokat, angažovana kao desna ruka kraljice Leticije.

 

Marija, 51, trenutno je glavni državni tužilac u Ministarstvu obrazovanja, ali će zameniti Hozea Manuela Zuletu, vojvodu od Abrantesa, koji je u toj ulozi bio poslednju deceniju.

 

 

Mariju smo imali prilike da vidimo na fotografiji sa kraljicom na inauguraciji Svetskog centra za zdravu hranu u Valensiji 2019. godine.

 

Marijino imenovanje za tu ulogu zvanično će početi 30. aprila.

 

Hoze je prvi put počeo da radi za kraljevsko domaćinstvo sredinom 1990-ih, a pridružio se tadašnjoj kancelariji princa Felipea 2007. da bi pomogao tadašnjoj princezi Leticiji.

 

LETICIJA UVODI PROMENE KOJE ĆE OSTATI UPISANE U ISTORIJU
LETICIJA UVODI PROMENE KOJE ĆE OSTATI UPISANE U ISTORIJU foto: Angel Naval/MARINA PRESS/Shutter / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Ubrzo nakon što je Felipe postao kralj 2014, Hoze je postavljen za šefa Sekretarijata kraljice Leticije.

 

Kraljica Leticija i kralj Felipe ove godine proslavljaju  20. godišnjicu braka 22. maja i desetu godišnjicu Felipeovog stupanja na tron 19. juna.

 

Felipe i Leticija imaju dve ćerke – princezu Leonor (18) i Sofiju (16). 

 

Nakon što su kao porodica uživali u uskršnjem raspustu u Madridu, kralj Felipe i kraljica Leticija nastavili su svoje kraljevske dužnosti prošle nedelje.

 

Bonus video:

Kakva je bila kraljica Elizabeta?

 

makonda-tracker