tako izgleda glamur

Niko kao Sofija Loren – ali mnoge su bile blizu! Najlepše haljine u istoriji Filmskog festivala u Veneciji

0

U dugoj i raskošnoj istoriji Mostre imali smo priliku da vidimo prava modna remek-dela, a iako je teško odabrati najlepše kreacije, ove su definitivno bile nezaboravne

foto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia, EPA-EFE/CLAUDIO ONORATI, Paulo Pirez/Landmark Media / Newscom / Profimedia
foto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia, EPA-EFE/CLAUDIO ONORATI, Paulo Pirez/Landmark Media / Newscom / Profimedia

Večeras počinje 79. Međunarodni filmski festival u Veneciji, jedan od najvažnijih i najprestižnijih svetskih festivala. Budući da ga je kroz istoriju pratio glamur, često su čak i najveća umetnička dela u oblasti filma tokom godine u senci modnih izdanja filmskih diva.


Najveće svetske zvezde defiluju crvenim tepihom u očaravajućim kombinacijama svake godine, tako da je teško odabrati najlepše koje smo ikada videli u Veneciji, a ovo su prve koje nam padaju na pamet...

 

Sofija Loren

 

Sofija Loren
foto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Jedno od najglamuroznijih venecijanskih izdanja videli smo na Sofiji Loren 1955. godine, kada je čuvena italijanska diva prošetala u očaravajućoj koktel haljini. Ona se odlučila za krem toaletu s korsetom i širokim bretelama, koju je krasio srcoliki dekolte, a čitava haljina prekrivena je pažljivo prišivenim šljokicama.

Upotpunila ju je elegantnim belim rukavicama i dijamantskim visećim minđušama, dok je kosu podigla i u prvi plan istakla lepotu svog lica. Niko to nije umeo kao Sofija, zar ne?

 

Kejt Blanšet

 

1 / 6 Foto: EPA-EFE/CLAUDIO ONORATI


Australijska glumica nekrunisana je kraljica Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji! Kejt Blanšet na Mostri viđamo skoro svake godine i uvek nas nepogrešivo oduševi, a to joj je pošlo za rukom i 2020. godine, kada je u godini početka pandemije rešila da nosi isključivo staru odeću i svaki put nam oduzela dah.


Bilo je teško odabrati najlepšu kreaciju u kojoj smo na ovom festivalu videli Kejt do sad, ali ako nas pitate – ništa ne može da nadmaši njeno izdanje iz 2018, kada je prisustvovala premijeri filma "Zvezda je rođena".

 

Kejt Blanšet
foto: EPA-EFE/CLAUDIO ONORATI

Ona se odlučila za crnu toaletu koja nosi potpis Armani Privé, a reč je o dugačkoj strukiranoj haljini s korsetom, koja od kukova pada ostavljajući kratak šlep. Dodajte tome predivan ogrtač od nojevog perja i kosu prebačenu na jednu stranu i teško da možete da zamislite lepše izdanje za crveni tepih.

 

Džulijen Mur

 

1 / 3 Foto: EPA-EFE/CLAUDIO ONORATI


I američka filmska zvezda spada u glumice koje se često i rado vraćaju na Mostru, tako da je i Džulijen Mur u Veneciji viđena u velikom broju predivnih haljina. Svakako je jedna od interesantnijih bila neobična kreacija iz Valentinove kolekcije za jesen 2017, a u pitanju je – kako drugačije – haute couture!


Nesvakidašnji model s bretelama i dubokim izrezom padao je u svetlucavim nitima i lepršao za Džulijen na svakom koraku, a tu su i crni detalji kojima je postigla moćan konstrast. Veličanstveno!

 

Zendeja

 

1 / 5 Foto: Profimedia


Iako najmlađa na ovoj listi, američka glumica Zendeja već je proglašena modnom ikonom početkom godine, a o njenom stilu ne treba previše trošiti reči – fotorgafije govore dovoljno.


Prošle godine, u Veneciji smo je videli u brojnim šik izdanjima, a najjači utisak ostavila je predivnom Balmain kožnom haljinom u boji kože, koja je pripijena uz telo, ima dubok šlic i nabore i na prvi pogled izgleda kao da je glumica tek izronila naga iz vode. Uz to je mudro birala tzv. "mokru frizuru", a u prvi plan je šminkom istakla oči.

 

Rejčel Vajs

 

1 / 2 Foto: Paulo Pirez/Landmark Media / Newscom / Profimedia


Britanska filmska zvezda ne pojavljuje se često na crvenom tepihu, ali nas svaki put podseti zašto je jedna od najlepših žena sveta.


Jedno od njenih najefektnijih uzdanja bilo je ono koje smo 2005. godine videli na premijeri filma "Brižni baštovan", kada je Rejčel ponela predivnu zlatnu haljinu ukrašenu sićušnim šljokicama i perlicama.

 

 

makonda-tracker