oduzima dah

Prva MUTI RAZUM, odiše glamurom i košta — 4.000.000 $! Ovo je 10 NAJSKUPLJIH haljina u istoriji dodele Oskara

2

Da li je najskuplja haljina bila i najlepša do sad?

foto: EPA/PAUL BUCK
foto: EPA/PAUL BUCK

 


"Koga nosiš?" pitanje je koje se najčešće čuje na crvenom tepihu pred dodeli Oskara ispred čuvenog. Svi žele da znaju ko je dizajnirao toalete slavnih dama, a interesovanje za raskošne haljine koje nose glumice često je veće nego za same filmske nagrade.


Pored toga koja modna kuća potpisuje haljine, priča se i o njihovoj ceni, a filmske zvezde obično za ovaj događaj čuvaju najlepše i najskuplje što imaju.
Tokom duge istorije dodele Oskara, imali smo priliku da vidimo mnogo skupocenih i prelepih kreacija, od kojih su mnoge dizajnirane specijalno za ovaj događaj, ali koja je haljina bila najskuplja?


10. En Hatavej (80.000 dolara)

 

1 / 4 Foto: EPA/MIKE NELSON


Na dodeli Oskara 2011. godine, američka glumica En Hatavej pojavila se u toaleti brenda Valentino napravljenoj od najkvalitetnije svile, a uz to je nosila ogrlicu Tiffany & Co. koja košta neverovatnih 10 miliona.


9. Kejt Blanšet (100.000 dolara)

Izdanje koje je, bez premca najluksuznije jeste ono koje je 2014. ponela australijska glumica Kejt Blanšet, ali zahvaljujući nakitu.

 

Kejt Blanšet
foto: EPA/BRITTA PEDERSEN

Ona je prošetala crvenim tepihom u toaleti brenda Armani Privé čija cena iznosi oko 100.000 dolara, ali je ukupna vrednost autfita bila čak 18,1 miliona dolara, zahvaljujući dijamantskom nakitu slavne juvelirske kuće Chopard.


8. Šarliz Teron (100.000 dolara)

Popularna glumica Šarliz Teron nosila je 2013. godine belu i tzv. strukturisanu toaletu modne kuće Dior, a fotografije koje su tada nastale najpoznatije su u njenoj karijeri.


7. Džesika Bil (100.000 dolara)

Šarmantna glumica Džesika Bil odabrala je 2014. godine kreaciju francuskog brenda Chanel, prelepu varijantu "gole haljine" prekrivenu kristalčićima, a u potpunila ju je skupocenim nakitom Tiffany and Co.


6. Kejt Vinslet (100.000 dolara)

I pre nego što je mint nijansa postala trend, engleska glumica ponela je na dodeli Oskara 2007. godine haljinu ove boje. U pitanju je Valentinovo remek-delo s ukrštenim trakama u predelu grudi, a te godine su je mnogi modni magazini proglasili najlepšom na ovoj ceremoniji.


5. Odri Hepbern (131.292 dolara)

Legendarna glumica je na dodeli oskara 1954. godine nosila predivnu i vrlo romantičnu toaletu, specijalno izrađenu varijantu haljine koju je nosila u filmu "Praznik u Rimu". Nije poznato koliko je ona koštala kada je tek napravljena, ali je na aukciji 2011. godine prodata za neverovatna 131.292 dolara!


4. Elizabet Tejlor (167.500 dolara)

Čuvenu plavolila haljinu koja naglašava veličanstvene oči filmske dive Elizabet Tejlor videli smo 1970 godine, a u pitanju je kreacija od šifona koju potpisuje dizajnerka Edit Hed i koja je 1999. prodata na aukciji za 167.500


3. Kejt Blanšet (200.000 dolara)

Jedna od poslednjih diva filmske umetnosti nosila je 2007. godine toaletu iz kolekcije Armani Privé od tila i mrežice koja je u celosti prekrivena kristalima, a ostavlja poseban utisak zahvaljujući metalik nijansi.


2. Nikol Kidman (2.000.000 dolara)

 

1 / 4 Foto: Profimedia


Kada čujete imena Nikol Kidman i Christian Dior Haute Couture, jasno je da se sprema — magija! To smo i dobili 1997. godine, kada se australijska glumica pojavila u neverovatnoj toaleti Džona Galijana i ušla u istoriju.


1. Dženifer Lorens (4.000.000 dolara)

 

1 / 4 Foto: EPA/PAUL BUCK


Ipak, ni najveće dive današnjice ni iz vremena doba starog Holivuda ne mogu da stanu rame uz rame s mladom Dženifer Lorens, koja je 2013. godine, kada je dobila svog prvog Oskara, za film "U dobru i u zlu", nosila veličanstvenu haljinu Christian Dior Haute Couture, vrednu čak četiri miliona! Uz to, ona je dala haljini dodatni publicitet i bila duže na malim ekranima širom sveta jer je Dženifer pala na stepenicama dok je žurila da primi svoju nagradu, a ovaj trenutak ostao je zabeležen kao jedan od najpoznatijih u istoriji ceremonije uručenja Oskara.

makonda-tracker