ima nešto u tom kostimu

Ako glumci igraju glavne uloge u ovom filmu – zaljubiće se: Desilo se već triput, ali opstala je samo jedna veza

Niko ne shvata zašto, pored toliko franšiza u Holivudu, ali baš svi glumci koji su igrali Spajdermena uplovili su u divne veze s glumicama koje su im glumile partnerke.

Čuveni poljubac Tobija Megvajera i Kirsten Danst u filmu "Spajdermen"foto: Columbia Pictures Collection / Everett / Profimedia

Dok novinske stupce pune priče o razvodu Dženifer Lopez i Bena Afleka, društvenim mrežama kruži teorija da svi slavni parovi kojima su fanovi dali zajednički nadimak moraju da se raziđu. Osim Benifer, tu su Branđelina, Tomket, Kimje... ali se Tomdeja drži čvrsto!


Glumac Tom Holand i glumica Zendeja zajedno su već oko sedam godina i izgledaju sve stabilnije, tako da ova teorija definitivno pada u vodu.


Ipak, oni su poslednji koju su potvrdili drugu: da svi koji igraju glavne junake u franšizi "Spajdermen" jednostavno moraju da postanu par.

Tobi Megvajer i Kirsten Danst


Prvi Čovek-pauk zbog čijeg nam se veranja po njujorškim neboderima vrtelo u glavi bio je glumac Tobi Megvajer, koji je igrao Spajdermena u trima filmovima, dok je njegova Meri Džejn bila Kirsten Danst. Upoznali su se 2001. godine, na snimanju filma "Spider-Man" (2002) režisera Sema Rejmija, a nije im trebalo mnogo vremena da se zaljube.

 

Tobi Megvajer i Kirsten Danst u filmu "Spajdermen"foto: Columbia Pictures Collection / Everett / Profimedia

Vezu su krili od svih, uključujući i reditelja, a većina je saznala da su bili zajedno tek nakon što su raskinuli.


Međutim, fanovima i svima oko glumaca bilo je jasno da "ima tu nešto" zbog načina na koji su se gledali, flertovali i pričali jedno o drugom tokom promocije filma.


Ona je veoma, veoma talentovana. Vrlo je privlačna i lepa. Ona ima ženske kvalitete, ali i zabavnu nevinost, kao devojčica. Nema ni trunke sujete u njenoj glumi. Ona se samo posveti i ide napred – rekao je Tobi Megvajer o svojoj (tada tajnoj) devojci u intervjjuu za "Vanity Fair" 2002. godine.

 

Tobi Megvajer i Kirsten Danst zajedno su igrali u tri filma o Spajdermenu, a bili su u vezi oko godinu danafoto: EPA/QUIQUE FIDALGO

Kratka, ali slatka ljubavna priča Tobija Megvajera i Kirsten Danst trajala je tek oko godinu dana, a rastali su se navodno jer su se emocije ugasile. Potom su snimili još dva filma zajedno i nastavili da govore jedno o drugom samo najlepše.


Endru Garfild i Ema Stoun


Nakon što je Tobi Megvajer završio sa ispaljivanjem paukove mreže, novi Spajdermen postao je Endru Garfild "The Amazing Spider-Man" (2012), a na setu je 2011. upoznao Emu Stoun, kojoj je pripala uloga Gven Stejsi, jedne od superherojevih devojaka u stripovima.

 


Tokom naredne godine, bilo je jasno da su glumci zaljubljeni do ušiju, a paparaci su ih viđali kako šetaju, uživaju u večerama, razmenjuju nežnosti, slave Endruov rođendan u Diznilendu... Sve vreme su bili vrlo tajnoviti i trudili se da sačuvaju svoju vezu od očiju javnosti, ali je poznato da su 2015. nakratko pauzirali sa svojom vezom.

Mesec dana kasnije su ponovo bili zajedno i sve je bilo kao nekad, samo da bi u oktobru te godine, pet meseci kasnije, definitivno stavili tačku na ljubav.


Oni još uvek vole jedno drugo – rekao je neimenovani izvor za People. – U dobrim su odnosima i još uvek su bliski.

 

Ema Stoun i Endru Garfinld zavoleli su se dok su snimali "Čudesnog Spajdermena" FOTO: EPA/ANDY RAIN
Ema Stoun i Endru Garfinld zavoleli su se dok su snimali "Čudesnog Spajdermena" FOTO: EPA/ANDY RAIN
Ema Stoun i Endru Garfinld zavoleli su se dok su snimali "Čudesnog Spajdermena" FOTO: EPA/ANDY RAIN
Ema Stoun i Endru Garfinld zavoleli su se dok su snimali "Čudesnog Spajdermena" FOTO: EPA/ANDY RAIN
Ema Stoun i Endru Garfinld zavoleli su se dok su snimali "Čudesnog Spajdermena" FOTO: EPA/ANDY RAIN


Ema i Endru od tada su viđeni kako šetaju zajedno, a glumica je jedno prilikom 2016. priznala da ga "još uvek mnogo voli", dok je on u intervjuu za The Hollywood Reporter rekao da je ona jedina glumica s kojom bi otišao na pusto ostrvo i rekao:


Ema Stoun. Volim Emou Stoun. Ona je okej. Može da dođe.


U međuvremenu su se javno podržavali, izlazili zajedno i isticali da su jedno drugom najveći fanovi, a Endru je ostao deo Eminog života i nakon što se 2020. udala za komičara Dejva Makarija, s kojim ima ćerku Luiz. Tako je Garfild prisustvovao londonskoj premijeri njenog filma "Jadna stvorenja" ("Poor Things") prošle godine, a zabeležen je i simpatičan trenutak kada je Ema u publici spazila svog bivšeg dečka.

Tom Holand i Zendeja


Kada su se 2020. pojavile paparaco fotografije Toma Holanda i Zendeje kako se ljube u automobilu, to je bila samo potvrda onoga o čemu se spekulisalo godinama, ali su oni uvek isticali da su prijatelji.

Nakon što je Britanac uveliko bio Spajdermen u filmu "Kapetan Amerika: Građanski rat" ("Captain America: Civil War"), u njegovom prvom samostalnom filmu u čuvenom crvenom kostimu pridružila mu se Zendeja kao nova Em Džej, odnosno Mišel Džouns Votson, koja je omaž čuvenom liku Meri Džejn.


Upoznali su se 2017. dok su spremali film "Spajdermen: Povratak kući" ("Spider-Man: Homecoming"), a Tom Holand je ispričao da ga je tom prilikom bilo sramota, iako nije ispričao šta je uradio da se obruka. Dobra vest je što Zendeja tvrdi da se ne seća toga, a kaže da glumac tvrdi da ju je zagrlio i protresao na čudan način.

 


U svakom slučaju, do 2017. bili su nerazdvojni, ali su negirali da su bilo šta više od prijatelja i saradnika. Tek 2020. uhvaćeni su kako razmenjuju nežnosti, a ni danas, kada ne kriju da su zajedno i često ih viđamo kako se grle i ljube, nećete ih videti zajedno na crvenom tepihu, osim ako ne promovišu filmove o Spajdermenu, kojih su zajedno snimili tri.

Ipak, u važnim trenucima u Zendejinoj karijeri kojih je napretek, njen dečko je uvek tu, ali skriven u gužvi i bez medijske pompe, pa je tako premijeru njenog filma "Dina: Drugi deo" u njegovom Londonu pratio inkognito, u društvu cele svoje porodice.

 

Zendeja i Tom Holand godinama su u vezi, ali se ne eksponiraju javnofoto: Capital Pictures / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Zašto se "smuvaju" svi koji igraju glavni muški i ženski lik u filmovima o Spajdermenu?


Jedno od čestih objašnjenja fanova za ovaj fenomen jesu godine glumaca, koji su uglavnom u ranim dvadesetim kada započnu ove projekte. Uz to, oni su, iako odrasli, smešteni u kontekst srednje škole, gde se osećaju kao da su se vratili kući, opuštenije, bezbedno i spremnije da krše pravila, poput toga da se ne zaljubljuju na poslu.


Međutim, ne može biti samo to, zar ne? Na kraju krajeva, nije bilo mnogo parova na setu filmova o Hariju Poteru, u kojima smo zapravo gledali tinejdžere, i to one koji su odrastali zajedno, kao u velikoj i neobičnoj školi.
Producentkinja Ejmi Paskal ispričala je za "The New York Times" da je Toma Holanda i Zendeju upozorila da se ne upuštaju u vezu.

 


Ne ulazite u to, samo nemojte! Pokušajte – kaže da im je rekla. – Isti savet sam dala Endruu i Emi. To može samo da zakomplikuje stvari, znate? Svi su me ignorisali.


Jedna od teorija je i da je u pitanju tipična priča o heroju, princu na belom konju, u ovom slučaju zgodnom i hrabrom momku u helankama, ali ipak nismo imali mnogo parova u brojnim superherojskim filmovima koje smo gledali protekle decenije. A kamoli u baš svim u jednoj franšizi!


U čemu je tajna ljubavi na snimanju filmova o Spajdermenu, verovatno nikad nećemo moći da shvatimo, ali u svakom slučaju navijamo da makar jedan opstane. 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kultni holivudski film inspirisan ostvarenjem Žike Pavlovića