ponovila je 30-50 puta

Snimali su ga 2 dana i SVI su bili u suzama: Govor u filmu "Barbi" o tome kako je biti žena koji je rasplakao i muškarce

0

Scena u kojoj ljudsko biće objašnjava savršenoj lutki kako izgleda život žene u savremenom društvu jedna je od najupečatljivijih u filmu koji obara sve rekorde gledanosti

Margo Robi u filmu Barbi
Margo Robi u filmu Barbifoto: Warner Bros. Pictures/YouTubePrintscreen

Dugo iščekivani film "Barbi" glavna je tema ovih dana na svakom koraku, a počeli su da isplivavaju i detalji sa interesantnog i uzbudljivog snimanja ovog ostvarenja u režiji Grete Gervig.


Kako je rediteljka sada otkrila, jedan od upečatljivijih momenata bilo je snimanje moćnog monologa američke glumice Amerike Ferere, koja igra ljudsko biće u ovom filmu.


Njen lik Glorija tokom razgovora s Barbi, koju glumi australijska filmska zvezda Margo Robi, objašnjava kroz kakve probleme prolaze žene u današnjem društvu, a u pitanju je jedan od najemotivnijih delova filma.

 

Glorija priča o tome da je "nemoguće biti žena" i objašnjava koliko je ženama teško da postignu da se svima dopadaju dok ih istovremeno svi okrivljuju.


Kada je Amerika držala svoj divni govor, ja sam jecala, a onda sam se okrenula oko sebe i shvatila da svi na setu plaču – rekla je Greta Gervig u razgovoru za The Atlantic.

 


Čak su i muški članovi ekipe bili u suzama.


Muškarci plaču, takođe, jer i oni imaju svoj govor za koji osećaju da nikada neće moći da ga drže, znate? – istakla je režiserka.


Kako je Amerika Ferera ranije otkrila za Vanity Fair, ovu scenu je snimala dva dana.


To je deo veće scene s mnogo likova. Morala sam to da ponovim mnogo, mnogo puta da bi sve bilo pokriveno, da prolazim kroz čitavu scenu tokom dva dana – kaže glumica.

 

1 / 5 Foto: Michael Tran / AFP / Profimedia


Na pitanje da li je ponovila monolog 500 puta odgovara da sumnja i da misli da je to učinila 30-50 puta, kao i da je njena mlada koleginica Arijana Grinblat (15) u međuvremenu i sama napamet naučila ovaj govor.

 

 

BONUS VIDEO: Sofija Milošević na premijeri filma "Barbi" u Beogradu

 

makonda-tracker