o jednoj sceni svi pričaju

Mala sirena je na strani Megan Markl?! Kejt Midlton "potkačili" u novom filmu na podrugljiv način

0

Postoji niz paralela između Arijel i princa Erika s jedne i Megan Markl i princa Harija s druge strane u novoj "Maloj sireni", kao i jedna scena koja je usmerena na Kejt Midlton, tvrdi jedan filmski kritičar

Nova verzija Male sirene privlači pažnju iz više razloga
Nova verzija Male sirene privlači pažnju iz više razlogafoto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Pre nekoliko dana u Londonu je održana premijera igrane verzije "Diznijevog" klasika "Mala sirena" iz 1989. godine, koje će za nekoliko dana u bioskopima moći da pogleda i naša publika.


Oni su koji su prvi pogledali film oduševljeni su njim, a otkrili su nam nešto vrlo zanimljivo – da je "Dizni" navodno na podrugljiv način "čačnuo" princezu od Velsa Kejt Midlton, suprugu prestolonaslednika britanskog trona princa Vilijama.


Kako je za Page Six rekao jedan kritičar koji je gledao rimejk,"Dizni" je izgleda rešio da iskoristi pažnju koju su privukli loši odnosi između Megan Markl i Kejt Midlton i stavio se na stranu supruge princa Harija.

 

On je istakao da se čini da se u filmu može videti "niz suptilnih, ali uverljivih poređenja između Megan Markl i princa Harija na jednoj strani i glavnih likova Arijel (koja je tamnoputa u novoj verziji) i princa Erika (koji je belac) na drugoj".


Međutim, jedna scena je prilično zanimljiva.


– Arijel je žrtvovala svoj glas da bi došla na površinu i upoznala princa Erika. Ona ne može da govori, pa on pokušava da pogodi njeno ime – kaže neimenovani kritičar za PageSix. – Njegova prva pretpostavka je Dajana.  Njegov drugi pokušaj je Ketrin, ali nakon što Arijel napravi zgrožen izraz lica, on zaključuje: "Okej, definitivno ne Ketrin".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Bailey (@hallebailey)


On je dodao da u filmu ne postoji ništa što bi objasnilo ovako ekstremnu reakciju sirene, kao i da bi "Dizni" bio neiskren kada bi rekao da je ovaj izbor imena slučajan. Naime, Dajana je ima pokojne majke princa Harija, dok je Ketrin ime Kejt Midlton.

 

U novoj verziji "Male sirene", inače, glavnu ulogu igra glumica i pevačica Hale Bejli, dok je princ Erik glumac Džona Hauer King, a režiju potpisuje Rob Maršal.

 

 

makonda-tracker