neodoljivi

3 najlepša recepta za kolače sa oblandama: Neodoljiv ukus slatkog zadovoljstva koje momentalno vraća u detinjstvo

Ukoliko želite da se prisetite starinskih kolača koje su naše bake pravile ovi recepti će vas oduševiti 

LEPŠE OBLANDE NIKAD NISTE JELI foto: Youtube Printscreen / Home Made Recipes

Na Internetu se danas može naći veliki broj raznih recepata koji garantuju da će kolači biti savršeni, ali mnogi od njih nisu po tačnim merama, pa je prava blagodet imati one koje smo nasledili od mama i baka.

 

Ovo su baš ti i zaslužuju da se nađu, prepisani, u vašoj svesci, jer budite sigurni da su mnogo puta oprobani, pa nema šanse da vam ne uspe.

 

Ako volite oblande ovi recepti će biti vaš kec iz rukava, jer su sjajnog ukusa i nije vam potrebno ceo dan da ih zgotovite. 

 

 

Gandi štangle

 

Potrebno je:

 

  • 1 oblande
  • Pola kg šećera
  • 8 žumanaca
  • 300 g šećera
  • 250 g margarina
  • 300 g seckanih oraha

 

Priprema:

 

Pola kilograma šećera upržiti da porumeni. Izliti na pek papir i ostaviti da se ohladi, a potom isitiniti 

GANDI ŠTANGLE RECEPTfoto: Youtube Printscreen / Home Made Recipes

Potrebno je:

 

  • 1 oblande
  • Pola kg šećera
  • 8 žumanaca
  • 300 g šećera
  • 250 g margarina
  • 300 g seckanih oraha

 

Priprema:

 

Pola kilograma šećera upržiti da porumeni. Izliti na pek papir i ostaviti da se ohladi, a potom isitiniti

 

Šarena oblanda

 

Potrebno je:

 

  • 1 pakovanje oblandi

 

Za I deo fila:

 

  • 250 g margarina
  • 8 žumanaca
  • 250 g šećera u prahu
RECEPT ZA NAJLEPŠE ŠARENE OBLANDE foto: WR7/Shutterstock

Za II deo fila:

 

  • 8 belanaca
  • 250 g šećra u prahu

 

Rafaelo oblanda

 

Potrebno je:

 

  • 10 jaja
  • 20 kašika šećera
  • 4 kašike mekog brašna
  • 125 g maslaca
  • 200 g mleka u prahu
  • 200 g kokosa
  • 3 lista oblande

 

Za glazuru:

 

  • 150 g bele čokolade
RAFAELO OBLANDE RECEPT foto: Youtube Printscreen / Home Made Recipes

Priprema:

 

Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera, pa dodati 2 kašike brašna i 50 g kokosa. Sve sjediniti pa premazati hrapavu stranu oblande. Staviti na obrnuti pleh od rerne.

 

U međuvremenu zagrejati rernu na 200 stepeni, pa u njoj peći kolač minuta smanjivši temperaturu na 180 stepeni. Ponoviti postupak i sa drugom koricom.

 

Za fi:

 

Umutiti 10 žumanaca sa 10 kašika šećera i to skuvati na pari. Nakon desetak minuta dodati maslac i mešati dok se ne otopi. Skloniti sa vatre, dodati mleko u prahu i umutiti mikserom. Zatim dodati i kokos i opet sve umutiti. Masa je treba da bude gusta i lepljiva.

 

Pola mase naneti na prvu koricu. Ako vam se čini da je pregusto i da ne može da se razvuče dodajte malo mleka i samo umutite. 

 

Preko sloja fila stavite list oblande i njega nanesite ostatak fila, razvucite i preklopite drugom koricom. Ovaj put je okrećete naopako, da korica bude do fila, a oblanda gore. Preko staviti nešto teško da bi se lepo sjedinilo sve.

 

Odozgo stavite glazuru od bele čokolade i uživajte u ovom savršenom dezertu.

 

Bonus video:

Zasladite se slaninom