icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ukusno

Sočno, MEKANO, a kad se ohladi oduševljava: Isprobajte stari BAKIN recept za KOH koji se topi u ustima

Podeli:

Pripremite brzi i lagani kolač koji je odličan izbor za letnje dane. 

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 8 kašika šećera
  • 8 jaja
  • 3 kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 8 kašika griza

 

Za preliv je potrebno: 

 

  • 6 kašika šećera
  • 1 vanil šećer
  • 1 l mleka

 

 

Priprema

 

Najpre je potrebnno da odvojite belanca od žumanaca, a zatim da penasto umutite belanca u koja ćete naknadno dodati žumanca i šećer. 

 

Nakon toga slede griz i brašno, a zatim prašak za pecivo. Sve to izlijte u tepsiju koju je potrebno prethodno premazati margarinom i brašom. Sve to pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. 

 

Dok se koh peče za to vreme pripremite smesu koju je potrebno skuvati na blagoj vatri, odnosno mleko, šećer i vanil šećer. Vruć koh prelijte sjedinjenim sastojcima.

 

Prijatno!

 

 

Inicijalizacija u toku...