čik im odolite!

Lažne ruske kape za 15 minuta: Kremasti dezert za koji vam ne treba rerna pravi se iznenađujuće lako

0

Ako uživate u ukusu popularnih ruskih kapa, a nemate vremena da ih pravite, oduševiće vas varijanta za koju ne samo što vam ne treba pečena kora nego se ne koriste ni keks, napolitanke, piškote i uobičajene zamene za biskvit. Pa, od čega se onda pravi, pitate se? Spremite se za iznenađenje!

Punjene lažne ruske kape s pistaćima
Punjene lažne ruske kape s pistaćimafoto: Lieblingsdesserts/YouTube Printscreen

Obožavane ruske kape – slatki biskvit s kakaoom uvaljan u kokosovo brašno i preliven čokoladom – imaju mnogo verzija, a za ovu do danas sigurno niste čuli, iako je božanstvenog ukusa i ubedljivo najbrža za pripremu.


U pitanju su lažne ruske kape od griza, koji se prave vrlo jednostavno, a sladokuscima bi mogli da se dopadnu još više od klasičnog recepta jer imaju i nadev u vidu šlaga.


Veoma lagani, izuzetnog ukusa i neobični, ovako pripremljeni kolačići su i praktični i jednostavno neodoljivi i zaista vredi probati ih!

Sastojci:

 

  • 1 čaša griza
  • 1 čaša šećera
  • 10 g vanilinog šećera
  • 3 kašike kakao praha
  • 1 l mleka
  • 500 ml slatke pavlake
  • 100 g kokosovog brašna
  • 80 g čokolade
  • mleveni pistaći za dekoraciju

 

Punjene lažne ruske kape s pistaćima
Punjene lažne ruske kape s pistaćimafoto: Lieblingsdesserts/YouTube Printscreen

Priprema

  1. U šerpicu sipajte griz i šećer, pa dodajte kakao i dobro promešajte.
  2. Ubacite i vanilin šećer, pa nalijte litar mleka i mešajte dok ne razbijete gromuljice i stavite da se kuva na srednjoj vatri, uz neprestano mešanje.
  3. Kad se zgusne, sklonite s ringle i sipajte smesu u čaše ili šolje, pa ostavite da se ohladi i stegne.
  4. U međuvremenu umutite slatku pavlaku u čvrst šlag.
  5. Sipajte kokosovo brašno u plitak tanjir, pa okrenite šolje ili čaše sa smesom od griza i kakaoa tako da padne na kokos. Presecite nožem na deblje kolutove, pa uvaljajte u kokos.
  6. Pripremljan šlag nanesite na jedan kolut, pa preklopite drugim i ponovo sve zajedno uvaljajte u kokos.
  7. Otopite čokoladu, pa njom prelijte kolač i pospite mlevenim pitaćima.

 

BONUS VIDEO

Pekar objasnio kako se pravilno priprema slavski kolač

 

makonda-tracker