Ako volite domaće kolače, isprobajte ovaj s preukusnim filom i domaćim korama koje se premazuju džemom.
Deca nekada umeju da budu izbirljiva, ali kada je u pitanju ovaj kolač, to nije slučaj!
Kore premazane džemom od kajsija, izdašni mlečni fil sa čokoladnom notom i čokoladna glazura kojom prelivate kolač zajedno čije spoj koji se topi u ustima i mami na još.
Osim toga, ovaj desert se sprema od sastojaka koje imamo u kuhinji, a garantuje savršenstvo ukusa.
Za njega se peku samo kore, a fil se ne kuva, pa vam tako štedi vreme u kuhinji...
Kora
- 6 jaja
- 9 kašika šećera
- 12 kašika Neskvika (ili kakaoa)
- 1/2 čaše ulja
- 1 prašak za pecivo
- 150 gr brašna
1. fil
- 2,5 kisele pavlake
- 4 vanilin-šećera
- 1 kašika šećera
2. fil
- 2,5 kisele pavlake
- 100 gr Neskvika (ili kakaoa)
- 120 gr prah-šećera
- 1 kašika ulja
Glazura
- 100 gr čokolade
- 5 kašika ulja
Priprema:
- Koru peći (na umerenoj temperaturi rerne, na 180 °C oko 18-20 minuta) i preseći napola. Od ove količine dobijate taman za dve kore.
- I prvu i drugu koru premažite džemom od kajsije (ili nekim drugim ako nemate kajsiju).
- Dva fila posebno umutiti, sastaviti i polako mešati kašikom
- Otopiti na pari čokoladu s uljem.
- Redosled ređanja: kora — sloj džema — fil — druga kora — sloj džema — glazura
Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
Recept za sremačke salčiće