prosto je!

Kako da se RIBA ne raspadne tokom prženja? Posolite je baš u ovom trenutku i ostaće u jednom komadu

Jednostavni, ali fenomenalni saveti za prženje ribe tako da se ne raspada u tiganju

Riba je jedan od omiljenih izbora za ručak i večeru u posnim danimafoto: wideonet/Shutterstock

Ako tokom ovogodišnjeg Uskršnjeg posta jedete ribu češće nego inače, ali i ukoliko nevezano za post redovno spremate razne vrste riba, ova caka biće vam dragocena.


Iako to možda ne radimo tako često kao kada je u pitanju meso, riba se zapravo sprema prilično brzo i jednostavno, bila ona rečna ili morska, ali nekoliko sitnih saveta uvek dobro dođe, zar ne?


Čak i vrsnim kuvarima dešava se ponekad da riba, naročito otkoštena, u filetima, počne da se raspada u tiganju prilikom prženja u ulju, a postoji nekoliko načina da to sprečite.

Glavni savet jeste da se riba posoli u pravom trenutku – oko 10 do 15 minuta pre nego što počnete da je pržite!


Postoji još nekoliko trikova koji vam mogu biti od pomoći.

 

Skuša je odličan izbor za ručak na bazi ribe tokom Uskršnjeg postafoto: Lunov Mykola/Shutterstock

Saveti protiv raspadanja ribe tokom prženja

 

  • Spremajte ribu bez prethodnog uklanjanja kože.
  • Uverite se da je riba dobro osušena pre nego što je stavite u tiganj.
  • Obavezno pržite ribu koju ste uvaljali u brašno i/ili prezlu.
  • Pržite dok spolja ne bude hrskava.
  • Smanjite temperaturu ako primetite da se čuje pucketanje ulja.
  • Ne koristite previše ulja.
  • Okrenite ribu samo jednom.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Veroučitelj: Svaki duži post ima važnu funkciju