Jednostavni, ali fenomenalni saveti za prženje ribe tako da se ne raspada u tiganju
Ako tokom ovogodišnjeg Uskršnjeg posta jedete ribu češće nego inače, ali i ukoliko nevezano za post redovno spremate razne vrste riba, ova caka biće vam dragocena.
Iako to možda ne radimo tako često kao kada je u pitanju meso, riba se zapravo sprema prilično brzo i jednostavno, bila ona rečna ili morska, ali nekoliko sitnih saveta uvek dobro dođe, zar ne?
Čak i vrsnim kuvarima dešava se ponekad da riba, naročito otkoštena, u filetima, počne da se raspada u tiganju prilikom prženja u ulju, a postoji nekoliko načina da to sprečite.
Glavni savet jeste da se riba posoli u pravom trenutku – oko 10 do 15 minuta pre nego što počnete da je pržite!
Postoji još nekoliko trikova koji vam mogu biti od pomoći.
Saveti protiv raspadanja ribe tokom prženja
- Spremajte ribu bez prethodnog uklanjanja kože.
- Uverite se da je riba dobro osušena pre nego što je stavite u tiganj.
- Obavezno pržite ribu koju ste uvaljali u brašno i/ili prezlu.
- Pržite dok spolja ne bude hrskava.
- Smanjite temperaturu ako primetite da se čuje pucketanje ulja.
- Ne koristite previše ulja.
- Okrenite ribu samo jednom.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Veroučitelj: Svaki duži post ima važnu funkciju