Riba je veoma zdrava, ali je retko ko sprema u kući ili stanu jer ima jak, neprijatan miris
Prilikom spremanja posne trpeze potrebno je izdvojiti dosta vremena za prženje ribe, a ono što još više muči domaćice jeste to što se cela kuća umiriše na nju i što onda ne može da se izluftira danima.
Ipak, iskusni kuvari znaju trik, koji pomaže ne samo u profesionalnim kuhinjama, već i u onim malim, domaćinskim u kojima se tokom spremanja slava razlože razni mirisi.
Ako i vi ne želite da vam cela kuća miriše na ribu nakon prženja potrebno je da znate jedan trik. On ne samo da će ublažiti i neutralisati miris ribe, već će učiniti da on bude hrskava, a unutra preukusna.
Sve što treba da uradite je da u tiganj sipajte 100-125 ml mleka. Kad se dobro zagreje stavite ribu, pa je okrenite na jednu, pa na drugu stranu.
Riba će biti mekana, a miris će nestati. Ukoliko spremate posnu trpezu možete koristiti neku posnu varijantu mleka poput bademovog.