korisno

Kao da je niste spremali u stanu: Kad pržite ribu u tiganj dodajte jedan sastojak i NEPRIJATAN MIRIS će nestati odmah

0

Riba je veoma zdrava, ali je retko ko sprema u kući ili stanu jer ima jak, neprijatan miris 

PRŽENJE RIBE BEZ MIRISA TRIK
PRŽENJE RIBE BEZ MIRISA TRIK foto: Shutterstock / schankz

Prilikom spremanja posne trpeze potrebno je izdvojiti dosta vremena za prženje ribe, a ono što još više muči domaćice jeste to što se cela kuća umiriše na nju i što onda ne može da se izluftira danima. 

 

Ipak, iskusni kuvari znaju trik, koji pomaže ne samo u profesionalnim kuhinjama, već i u onim malim, domaćinskim u kojima se tokom spremanja slava razlože razni mirisi.

 

Ako i vi ne želite da vam cela kuća miriše na ribu nakon prženja potrebno je da znate jedan trik. On ne samo da će ublažiti i neutralisati miris ribe, već će učiniti da on bude hrskava, a unutra preukusna. 

 

PRŽENJE RIBE BEZ MIRISA TRIK
PRŽENJE RIBE BEZ MIRISA TRIK foto: Shutterstock / VIS Fine Art

 

Sve što treba da uradite je da u tiganj sipajte 100-125 ml mleka. Kad se dobro zagreje stavite ribu, pa je okrenite na jednu, pa na drugu stranu.

 

Riba će biti mekana, a miris će nestati. Ukoliko spremate posnu trpezu možete koristiti neku posnu varijantu mleka poput bademovog. 

 

 

makonda-tracker