Pijani som je odlična ideju za sezonu slava, ali i za inače. Mnogi kažu da su se zaljubili u ovaj ukus posle prvog zalogaja.
Pijani som je je veoma čest na trpezama posnih slava, ali mnogi ga spremaju i mimo slava.
Ova riba je neverovatno ukusna, a velika prednost joj je što se nećete mnogo mučiti da je spremite, jer je recept veoma lagan.
SASTOJCI
- file soma - oko pola kilograma
- vegeta
- peršun - iseckani
- ulje - 1 dcl
- belo vino - 1 dcl
PRIPREMA
Prvo lepo ocedite filete soma, a nakon toga ih poređajte u vatrostalnu činiju.
A sad uzmite jednu šolju i u njoj pomešajte vegetu, iseckani peršun, ulje i vino.
Smesom koju ste dobili prelijte vaše filete soma. Ostaje vam samo da vatrostalnu činiju stavite u rernu i pečete na nekih 200 stepeni.
I to je to. Prijatno vam bilo!
Bonus video:
( Glossy )