i zasiti i okrepljuje

Obiluje vitaminima, mineralima, nutrijentima: Krem-čorbica koja je pravo BLAGO za organizam u jesenjim danima

Okrepite se receptom za zdravu čorbu prepunu povrća, vitamina i nutrijenata.

Čorbica od povrća dobar je izbor i za najmlađe i za najstarijefoto: Brent Hofacker/Shutterstock

Stigao je novembar, čekaju nas zasigurno i hladniji dani, a ovo je period kada se mnogi žale na prehlade i pad imuniteta, te nam je neophodno da se zdravo hranimo.

 

Nema bolje stvari od kuvanog jela bogatog nutrijentima, pa svoj organizam obradujte jednom toplom čorbicom koja će vas zagrejati i pružiti potrebne vitamine i minerale.

Beli luk, šargerepa, batat, grašak opskrbiće vas potrebnim nutrijentima, unećete potrebnu količinu vlakana, te nema greške ako odlučite da porodici ili sebi pripremite ovo domaće kuvano jelo...

 

Sastojci:

 

  • 200 g graška
  • 1 batat
  • 3 šargarepe
  • 1 celer
  • 1 crni luk
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašičica mlevene začinske paprike
  • 1 lovorov list
  • 3 kašike ulja (maslinovog ili po želji)
  • litar i po temeljca za supu

 

Priprema:

  1. Ogulite šargarepe i batat, pa naseckajte na kockice.
  2. Naseckajte i luk i celer, a beli luk usitnite.
  3. Maslinovo ulje zagrejte na umerenoj vatri, pa dinstajte luk, zatim dodajte beli luk, celer, pa batat i šargarepe, kao i grašak.
  4. Začinite, dodajte lovorov list, pa zalijte temeljcem. Ostavite da se kuva dok povrće ne omekša.
  5. Kad je kuvano, štapnim mikserom ili u blenderu sjedinite sve u krem-čorbicu. Po želji možete dodati i malo pavlake za kuvanje u čorbicu.

Bonus video

Kako se prave pilav i domaća supa?