Ovaj recept možete da pripremate i u posnoj varijanti, biće podjednako ako ne i ukusniji.
Gotovo da ne postoji dete koje je u detinjstvu volelo da jede boraniju, ali pre ili kasnije postane omiljeni obrok većine nas.
Ako vam je ponestalo ideje šta da spremate za ručak, evo recepta za boraniju u kojoj će uživati i deca i odrasli, a verujemo da će se tražiti i tanjir više.
Sastojci:
- 500 grama boranije
- 300 grama svinjskog filea
- 2 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- začini po ukusu
Priprema:
Usitniti crni luk, pa ga izdinstati na masti ili na ulju dok ne postane staklast.
Potom dodati šargarepu isečenu na kolutove ili usitnjenu po želji i pustiti da se prodinsta.
Kada se prodinstva, ubaciti meso isečeno na kockice, pa posoliti i pobiberiti da bi pustilo vodu.
Možete da dodate i malo vode i da ga dinstate dok ne omekša.
Kada je meso skoro gotovo, dodajte boraniju i nalijte vodom onoliko koliko želite da vam na kraju bude gusto ili retko.
Tada možete da dodate i biljni začin i slatku alevu papriku.
Kada se boranija malo prodinstva, ubacite paradajz sok i kuvajte dok ne bude gotovo.
Ako volite, na kraju dodajte zapršku
Ovaj recept je idealan i ako volite posnu varijantu (samo izbacite meso) ili ako više volite boraniju sa mesom.