tražiće se tanjir više

Kuvano jelo koje će obožavati svi od 7 do 77 godina: Kako se pravi BORANIJA, korak po korak? (RECEPT)

0

Ovaj recept možete da pripremate i u posnoj varijanti, biće podjednako ako ne i ukusniji.

foto: Shutterstock/Zoran Beslic
foto: Shutterstock/Zoran Beslic

Gotovo da ne postoji dete koje je u detinjstvu volelo da jede boranijuali pre ili kasnije postane omiljeni obrok većine nas.

 

Ako vam je ponestalo ideje šta da spremate za ručak, evo recepta za boraniju u kojoj će uživati i deca i odrasli, a verujemo da će se tražiti i tanjir više.

 

Sastojci:

 

  • 500 grama boranije
  • 300 grama svinjskog filea
  • 2 šargarepe
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • začini po ukusu

 

Priprema: 

 

Usitniti crni luk, pa ga izdinstati na masti ili na ulju dok ne postane staklast.

 

Potom dodati šargarepu isečenu na kolutove ili usitnjenu po želji i pustiti da se prodinsta.

 

Kada se prodinstva, ubaciti meso isečeno na kockice, pa posoliti i pobiberiti da bi pustilo vodu.

 

Možete da dodate i malo vode i da ga dinstate dok ne omekša.

 

Kada je meso skoro gotovo, dodajte boraniju i nalijte vodom onoliko koliko želite da vam na kraju bude gusto ili retko.

 

Tada možete da dodate i biljni začin i slatku alevu papriku. 

 

Kada se boranija malo prodinstva, ubacite paradajz sok i kuvajte dok ne bude gotovo.

 

Ako volite, na kraju dodajte zapršku


Ovaj recept je idealan i ako volite posnu varijantu (samo izbacite meso) ili ako više volite boraniju sa mesom.

 

makonda-tracker