Zbog dva sastojka se razlikuje od klasične proje.
Jedna od najčešćih ideja za doručak ili večeru je bez greške proja.
Jednostavna za pripremu, u stilu "pomešajte sve sastojke i izručite u pleh", proja je omiljena i među decu i među odraslima.
Ukoliko i vi obožavate proju, ali biste ipak malo da promenite, isprobajte recept za kukuruznu zlevanku.
Nju nazivaju i lažnom projom. Bila je često na jelovnicima u porodicama širom bivše Jugoslavije.
Sastojci:
- 400 gr kukuruznog brašna
- 4 jajeta
- 100 ml ulja
- 200 g kisele pavlake
- 1 prašak za pecivo
- mleko
Priprema:
Prvo odvojite žumanca i belanca, pa žumanca umutite sa pavlakom.
Potom dodajte ulje, brašno i prašak za pecivo.
Sve to dobro umutite. S druge strane umutite belanca u čvrst sneg zajedno sa mlekom.
Smesa bi trebalo da bude iste gustine kao i ona za palačinke.
Spojite obe smese lagano varjačom i sipajte u tepsiju koju ste prethodno podmazali uljem ili mašću.
Kukuruznu zlevanku pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobije zlatnu boju.
BONUS VIDEO
JEDNOSTAVAN RUČAK UZ SLATKIŠ NA KRAJU NA ZLATIBORSKI NAČIN! Obradujte ukućane ovim receptom: Brzo, lako, a ukusno