zapamtite recept

Toliko sočna da vam uz nju ne treba jogurt! Lagana LETNJA PROJA koju ćete umutiti za 3 minuta ima jedan tajni sastojak

0

Skoro kremasta, bogata i vrlo ukusna, ovako pripremljena proja jednako je prijatna i hladna i topla, a vrlo je slasna

Mekana proja sa sirom
Mekana proja sa siromfoto: nada54/Shutterstock

Proja je jedno od omiljenih domaćih peciva na našim prostorima, a ona je jednako popularna u svim godišnjim dobima.

 

Budući da se sastojci umute za svega nekoliko minuta, a potom se peče u rerni kratko, proja je idealan doručak ili večera na brzinu tokom letnjih meseci.

 

Da bi bila još ukusnija obogatite je mlekom, sitnim slanim sirom i pavlakom, a za još lepšu teksturu, sočnije jelo i božanstven ukus ubacite omiljeni tajni sastojak mnogih letnjih jela – njihovo visočanstvo tikvice!

 

Sastojci:

 

  • 2 tikvice
  • 3 cela jajeta
  • pola šolje pšeničnog brašna
  • 1,5 šolja kukuruznog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • sitan sir po ukusu
  • 1 šolja mleka
  • 3/4 šolje ulja
  • 3 kašike kisele pavlake
  • so po ukusu (i u zavisnosti od toga koliko je slan sir)

 

Priprema

  1. Oljuštite tikvice, pa ih dobro izrendajte, posolite i stavite u posudu obloženu papirnim ubrusom da se još malo ocede.
  2. Dobro umutite jaja, pa sipajte mleko i ulje.
  3. Nakon što promešate, dodajte pavlaku, sitan sir i zatim suve sastojke.
  4. Na kraju rukama još malo ocedite rendane tikvice, pa ubacite i to i dobro promešajte.
  5. Sipajte u podmazan ili pek-papirom obložen pleh.
  6. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

 

BONUS VIDEO: Zdrav rolat bez brašna

Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu "Majke i snajke"

 

makonda-tracker