obožavaćete je

Topi se u ustima, a gotova je za 20 minuta: PROJA SA KAČKAVALJEM koja ostaje sveža po tri dana (RECEPT)

0

Umesto sitnog sira, u domaću proju ubacite kačkavalj i pratite ovo uputstvo korak po korak – rezultat će biti savršen doručak

Proja sa kačkavaljem
Proja sa kačkavaljemfoto: Elena Veselova, Shutterstock

Ako ne znate šta da pripremite za doručak ili večeru, obavezno probajte recept za domaću proju sa kačkavaljem i mešavinom kukuruznog i pšeničnog brašna.


Pratite ovo uputstvo za pripremu i nikako ne preterujte sa solju ako prethodno niste probali sir.


Sastojci:

 

  • 10 kašika kukuruznog brašna
  • 5 kašika pšeničnog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 3 cela jajeta
  • 7 kašika ulja
  • 200 ml jogurta
  • 150 grama kačkavalja
  • soli po ukusu (u zavisnosti od toga koliko je slan sir)

 

Priprema

 

  1. Umutite jaja, pa im dodajte jogurt i ulja.
  2. Ubacite kukuruzno i pšenično brašno prethodno pomešano sa praškom za pecivo, pa mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
  3. Iseckajte 100 grama kačkavalja na kockice i dodajte, pa ponovo dobro promešajte.
  4. Posolite po potrebi.
  5. Sipajte u podmazan pleh.
  6. Izrendajte preostali kačkavalj, pa pospite proju.
  7. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.


 

 

makonda-tracker