Ponekad su baš ti, starinski recepti, oni za kojim nam srce žudi
Jedno od omiljenih srpskih jela, projara, opstala je vekovima uprkos tome što su se u modernim vremenima pojavili recepti koji pružaju potpuno novi gastronomski doživljaj.
Iskusne domaćice ni jednu nedelju ne mogu da zamisle bez ovog savršenog jela, a mi vam donosimo recept koji će vas svojim mirisom i ukusom u potpunosti vratiti u detinjstvo.
Sve što vam treba verovatno imate u svojoj kuhinji, a evo i šta je to:
Sastojci:
- 400 g kukuruznog brašna
- 220 ml mlake vode
- 1/ 2 kesice praška za pecivo
- 1 ravna kašičica soli
malo masti za podmazivanje
Priprema:
U mlakoj vodi razmutite prašak za pecivo i so, pa sipajte u 400 grama kukuruznog brašna. Masa treba da je žitka, nešto gušća od testa za palačinke. Sve to varjačom izmešati i sipati u tepsiju podmazanu mašću.
Tepsiju staviti u unapred zagrejanu rernu na 230 stepeni i peći oko 15-20 min, odnosno dok korica ne postane tamno smeđa. Kada se proja ispeče, ovlaš je poprskajte vodom i ostavite da se prohladi.
Potom je požete poslužiti uz bilo koje jelo, a jesti je i samu uz času jogurta ili mleka, jer ima fenomenalan ukus.