ukus je nestvaran

U obliku mafina je još lepša: Najsočnija CRNOGORSKA PROJA koju ćete umutiti za 180 sekundi (RECEPT)

0

Ova verzija proje toliko je slasna da vam uz nju ne treba jogurt, ali ako je tako poslužite – imate jednostavan i brz obrok koji se pamti

Mekana crnogorska proja sa sirom i jogurtom
Mekana crnogorska proja sa sirom i jogurtomfoto: nada54/Shutterstock

Proja, kao jedno od najpopularnijih jela od kukuruznog brašna na Balkanu, ima mnogo varijanti.

 

Neko je pravi s jogurtom, neko bez njega, neko je meša sa pšeničnim brašnom, neko joj dodaje kiselu vodu... Mnogi ističu da postoji značajna razlika između proje, projanice i projare, ali je na našim prostorima uobičajeno da projom nazivamo sve kukuruzne hlebove.


U svakom slučaju, ova verzija, poznata još i kao crnogorska proja, jedna je od najsočnijih koju ćete pronaći! Ona je prepuna sitnog sira i jogurta, a nekoliko sastojaka koji su neophodni za nju umutićete za tri minuta.

 

Onda vam ostaje samo da čekate da se ispeče dok se kuhinjom širi božanstven miris...


Sastojci:

 

 

  • 4 cela jajeta
  • 10 kašika kukuruznog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 šoljica ulja
  • 500 g sitnog sira
  • 500 ml jogurta
  • 1 kašičica soli

 

Priprema

 

  1. Dobro umutite jaja, koja su prethodno stajala na sobnoj temperaturi.
  2. Potom sipajte ulje i jogurt, pa sve dobro promešajte.
  3. Malo po malo, uz neprekidno mešanje dodajte kukuruzno brašno, prethodno pomešano s praškom za pecivo.
  4. Posolite po ukusu, ali obratite pažnju na to koliko je slan sir.
  5. Nakon što sve dobro promešate, sipajte u kalup za mafine obložen korpicama za pečenje ili u podmazan pleh.
  6. Pecite najmanje 40 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

 

BONUS VIDEO

Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji

 

makonda-tracker