Kad ne znate šta ćete za doručak ili večeru, projara je super izbor.
U eri brzog života i svakodnevice u kojoj smo sami sebi nametnuli mnogo obaveza, često posežemo za brzim i jednostavnim receptima.
Ako volite da jedete proju, onda ćete projaru još više obožavati, jer je sočnija zbog sira koji se stavlja u nju.
Uz to, sve što je potrebno jeste da samo izmešate sve sastojke i da stavite da se peče.
Sastojci:
- 2 čaše kukuruznog brašna
- 1 čaša belog brašna
- 1/2 čaše ulja
- 1 čaša kisele vode
- 1 čaša kiselog mleka ili jogurta
- 3 jajeta
- 500 gr punomasnog sira
- 1 prašak za pecivo
- malo soli
Priprema:
Sve sastojke pomešate i sipate u pleh, koji ste prethodno namazali uljem.
Pecite na 220 stepeni dok ne porumeni, a onda poslužiti uz šolju jogurta ili uz šta već želite.
BONUS VIDEO
Jaja na oko sa feta sirom
( Glossy )