GLOSSY INTERVJU

Kad je vaga pokazala 147 kg, znala je da VREME ZA PROMENE: Bucka otkrila kako je smršala 40 kg (PLAN ISHRANE)

Pevačica Slađana Đorđević Bucka prešla je trnovit i težak put prepun zdravstvenih problema kako bi došla do rezultata. Velika borba joj tek predstoji, a ovo je njena priča koju je podelila sa redakcijom portala GLossy.

Bucku smo zavoleli u takmičenju "Zvezde Granda"foto: Darko Veljović

Pevačica Slađana Đorđević Bucka (38) publici je postala poznata učestvovanjem u televizijskom takmičenju "Zvezde Granda" 2007. godine, kada su je svi zavoleli po predivnom i moćnom glasu.

 

Kako je otkrila redakciji portala Glossy, i tada je imala višak kilograma, ali je pravi problem dobila tek kasnije.

 

  • Vaga je pokazala 147 kilograma

 

Stresni period u privatnom životu je 2015. godine rezultirao problemima sa štitnom žlezdom i kompletnim endokrinim sistemom, a tada je dostigla i svoju maksimalnu telesnu težinu od 147 kilograma.

Rešila sam da krenem na dijetu po ko zna koji put u životu – ispričala nam je Slađana kako je ponovo započela proces mršavljenja po režimu ishrane koji joj je ranije uvek pomagao. 

 

  • Primer jelovnika kojeg se Bucka pridržavala

 

Njen jelovnik se sastojao od 3 obroka i 2 voćne užine

 

  • Doručak: ovsene ili ražane pahuljice (2-3 kašike) sa malo kiselog mleka i orašastim plodovima ili 1 sendvič sa malo šunke i komadom sira i neka salata (integralni ili tamni hleb) ili 1-2x nedeljno 1 jaje uz parče hleba ili proje i malo sira ili salate.
  • Užina: 1 jabuka ili 1 kruška.. koštunjavo voće uglavnom, banane je izbegavala zbog šećera
  • Ručak: kuvana jela bez zaprške sa 1 kriškom tamnog hleba i salatom;

 

Ovde su dolazila u obzir i meso sa roštilja, piletina, ćuretina ili teletina.

Svinjsko meso je izbegavala zbog masnoća (ili kuvano ili pečeno, ali nikako prženo Ili pohovano)

 

Ako bi jela meso, to bi bilo 200-250grama uz salatu i hleb.

Što se tiče kuvanih jela, izbegavala je mahunarke: pasulj, grašak, boraniju ( to je jela jednom u 2 nedelje)

 

Jela je sladak kupus, tikvice sa mesom, punjene paprike (ali bez krompira i pirinča koji je potpuno izbacila, kao i testenine), čorbu od karfiola, spanać, musaku od karfiola ili tikvica ( ali ne pohovanih).. 

 

  • Užina: opet voćna
  • Večera: pasta sa tunjevinom (ovde jedino mogu integralne testenine ) ali da sve to ne bude više od 200 grama zajedno, ili kukuruz sa tunjevinom, ili kačamak od 5 kas brašna I kiselo mleko, ili projica od doručka sa namazom i kiselim mlekom, pita od pečuraka i jogurt... 
  • Grickalice, slatkiši, sokovi, alkohol su bili apsolutno zabranjeni
  • Može kafa, čaj i limunada bez šećera. I povremeno kisela voda.

 

Uz strogi režim ishrane, Bucka je krenula i tri puta nedeljno na treninge.

 

  • Za 2 meseca nije smršala ni gram

 

Kako kaže, do tada je apsolutno svaka dijeta davala rezultate, ali ovog puta nakon 2 meseca strogog pridržavanja ishrane i treninga, nije smršala uopšte.

 

Moj tadašnji trener je mislio da ja nešto varam i da zapravo jedem sve i svašta – priča Bucka i dodaje: 

 

  • Problemi sa štitnom žlezdom

 

– Odlazim kod endokrinologa, radimo analize koje pokazuju da mi je hormon štitne žlezde smanjen kao i tromesečni šećer. Antitela štitne zležde malo povišena.

 

Za dva meseca, nije smršala ni gram, pa je odlučila da sprovede detaljnije analize.foto: Darko Veljović

Međutim, doktor je smatrao da su analize u redu, jer su vrednosti vrlo male i tako je Slađana otišla kući bez ikakvog odgovara i rešenja šta da radi. 

 

Samoinicijativno, Bucka je u svoju ishranu ubacila više ribe kako bi nadoknadila jod potreban štitnoj žlezdi, smanjila je unos hleba i čak izbacila jednu voćnu užinu, jer i u voću ima šećera.

 

U narednih dva meseca je smršala 4 kilograma, ali nije bila zadovoljna, želela je veće rezultate.

 

  • Otkrivanje hrono ishrane i 33 kilograma manje

 

Onda je počela da istražuje hrono ishranu, ali pošto joj je bilo teško da ne jede po 4, 5 sati kako nalaže hrono ishrana, nju je iskombinovala sa dijetom koju je već praktikovala.

 

U periodu 2016/2017. godine, Bucka je mršavila po 2 do 3 kilograma mesečno, nekada je stagnirala, ali je sve u svemu bila zadovoljna. 

Uz treninge je krenula i na maderoterapiju, koja joj je dosta pomogla da pokrene limfu i izbaci vodu iz organizma. 

 

U martu 2018. godine je odjeknula vest u medijima kada je Bucka ponosna objavila svoje slike pre i posle na kojima se vidi da je smršala 33 kilograma.

 

Ipak, ona je želela da nastavi dalje i dovede liniju do savršenstva. Na njenom putu i borbi za zdravlje, promenila je endokrinologa.

 

  • Novi zdravstveni problemi i ulazak u ketozu

 

Ustanovljeno joj je da ima insulinsku rezistenciju, dobila je terapiju i rečeno joj je da smanji ugljene hidrate. 

 

Na svom putu transformacije pokušala je i sa keto ishranom.foto: Darko Veljović

Pošto joj lekovi nisu prijali i imala je burne nuspojave praćene povraćanjem i mučninama, od lekova je odustala.

 

Odlučila je da proba keto ishranu, jer je saznala da je ulazak u ketozu odličan način za reprogramiranje pankreasa i lečenje insulinske rezistencije.

 

S ozbirom da je u keto ishranu ušla sama, od velike količine proteina nije mogla da spava, imala je jako lupanje srca i aritmije.

 

  • Za 4 dana 11 kilograma manje, ali javljaju se novi problemi

 

Tada je rešila da konsultuje stručna lica ne bi li ušla u ketozu. 


U ketozi sam bila tačno 14 dana i za to vreme sam smršala 11kg. Nestvarno zar ne? Međutim količina moje sreće je pala u vodu kad sam dobila bolove u bubregu, I analize koje se rade na 7 dana pokazale su da imam početak oštećenja bubrega – priča nam Bucka.

 

Tada je samoinicijativno odustala od programa i kupila čokoladnu krofnu kako bi izašla iz ketoze, ali bezuspešno. 


– Nakon par dana stroge dijete po nutricionisti od 1200kal/dan uspevam da se vratim u normalu I izađem iz ketoze, ali sam još 2 meseca kontrolisala zdravlje, i radila analize.. I bila na strogoj dijeti – kaže pevačica.

 

Sa povratkom u kolosek, Bucka se vratila i na već isprobanu dijetu koja kombinuje hrono i onu koju joj je nutricionista prepisao godinama ranije. 

Bucka je za Glossy podelila svoju ispovest o mršavljenju i mukotrpnim pokušajima da dođe do željenih rezultatafoto: Darko Veljović
  • Problemi sa hormonima ne prestaju

 

Ipak 2019. godine pevačica se suočava sa novim zdravstvenim problemima. 


– Problemi sa hormonima su i dalje prisutni, jer ja 2019. godine ulazim u prevremenu menopauzu. Izgubila sam ciklus, lekari ne znaju zašto su mi analize toliko lose, štitna je ok… ali sve ostalo je problematično. Kažu- smanjite stres.. krećem na detaljna ispitivanja.. kao i na kvantnu medicinu, akupunkture, i lečenje čajevima –

 

Ponovo je velika borba ispred nje. Ovog puta, višak kilograma joj je na poslednjem mestu i terapijama, čajevima i vitaminima, kao i raznim prepisanim suplementima i akupunturom, pokušava da rešava pre svega zdravstvene probleme. 

Vreme korone i 2020. godine usporavaju Buckin proces ozdravljenja, a uz to ima problema da pronađe odgovarajućeg doktora, već luta u potrazi za onim koji joj uliva poverenje. 

 

Prošle godine, pevačica je saznala i da ima usporen metabolizam

 

–  To znači da je mom metabolizmu dovoljno ½ količine hrane koja je potrebna nekome sa normalnim metabolizmom, kao i da mi je jetra „masna“,  dobijam probiotike naredna 3 meseca, B vitamine, i dalje je tu Vigantol samo sad 40 kapi nedeljno, Mg, Cink, vit. C, Selen –

 

Tada saznaje i da ima problema sa hromom, "koji joj je bio u minusu 90 odsto", koji je važan za pravilan rad pankreasa.

 

Uz suplemente i već strogu dijetu, Bucka odlučuje da izbaci i sve mlečne proizvode na dva meseca. 

 

Na svoju ruku, uzima i preparat za čišćenje jetre i nakon dva meseca je bila baš zadovoljna.

 

Osećala sam se fenomenalno, nije mi se više zadržavala voda u nogama, vidno sam smršala, nije bilo više nadimanja stomaka, a dijeta je konačno davala rezultate. Moram da napomenem da sam u ovom periodu malo manje trenirala i imala pauze, ali održavala sam kondiciju– priča nam Slađa i dodaje.

 

Bucka je na svom putu mršavljenja prošla različite faze i dijete.foto: Darko Veljović

– Vaga je konačno pokazala skoro 40kg manje od početne kilaže.. a ja sam konačno srećna što mogu da kupim konfekcijsku garderobu –

 

  • Naporan put je pred njom, ali ima važnu poruku za sve

 

Kako nam je priznala, u ovoj godini njena borba i dalje traje i predstoji joj težak put do ozdravljenja. 


– Čekam rezultate i nadam se da ću dobiti odgovore koje tražim.. ali moja upornost I odlučnost ne jenjava.. povremeno treniram.

 

Ovo je moja borba, nadam se da će nekome pomoći moj put, I da će rešiti svoj problem, ali ne zaboravite: kad dijeta “ne radi” problem je endokrina.. I naravno ne odustajte nikada 

 

Bucka nam je za kraj otkrila i da je snimila novu pesmu koja će svetlost dana ugledati u martu i da je potpuno promenila muzički pravac, te da jedva čeka da čuje komentare svoje publike.

 

I mi jedva čekamo da vidimo šta nam je to zanimljivo pripremila i želimo joj mnogo uspeha u borbi koja joj predstoji.