najbolji način da smršate

Ne slušajte baš sve što vam pričaju: Kada je reč o hrono ishrani, samo OVO je tačno!

0
Dr Ana Gifing, koja je proslavila način ishrane o kom proteklih godina priča ceo svet, objasnila je šta je zaista "hrono".
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Hrono proizvodi sve češće se nalaze na rafovima prodavnica kao roba koja bi trebalo da privuče kupce zainteresovane za zdravu ishranu.

 

Neretko su u ponudi i brojni vodiči za "hrono kuhinju" i preporuke za "hrono recepte", što je u suštini marketinška zloupotreba sve popularnijeg režima ishrane koji se temelji na činjenici da bi u određeno doba dana trebalo jesti one namirnice koje u to vreme organizam može najbolje da iskoristi.

 

Kako da napravite najbolji beskvasni hrono hleb

Puno je loših proizvoda i plagijata koji se prodaju pod imenom hrono ishrane", kaže dr Ana Gifing, koja je prva promovisala i približila ovaj nutricionistički režim kroz konkretne savete, recepte, kao i rad sa pacijentima.

Doktorka Gifing, koja je prošle nedelje promovisala novu knjigu:"Moj prvi zalogaj", posvećenu pravilnoj ishrani dece, kaže da za hrono režim ishrane nisu potrebni gotovi "hrono" proizvodi, nego je najbitnije vreme obroka i izbor namirnica.

 

Na sledećoj strani pročitajte kako se treba hraniti i spisak dozvoljenih i zabranjenih namirnica, kao i doba dana u koje je određena hrana dozvoljena.

 

makonda-tracker