Jedna od omiljeni namirnica kojoj je teško odoleti je čokolada. A da li znate da je mnogi celog života jedu pogrešno
Kada otkinete prvu kockicu čokolade najčešće što svi uramo jeste da krenemo da je žvaćemo.
Ipak, stručnjaci kažu da ukoliko to radite sigurno nećete osetiti njen pravi ukus.
Čokolada je namirnica u kojoj treba uživati, zato se savetuje da se komadić čokolade ostavi da se otopi u ustima kako bi se ukus mogao razviti.
Mišljenje naučnice Natali Alibrandi, koja istražuje hranu, je da ljudi često greše dok jedu poslastice na bazi kakaa. Ona je otkrila da je pogrešno čokoladu jesti uveče, kao i da ne treba preterivati sa njenim unosom.
Takođe, čokoladu ne treba držati u frižideru zbog previsoke vlage, ali i drugih mirisa koji mogu uticati na njen ukus.
Ako se čokolada prebrzo otopi ili ima mrvičastu strukturu, to je znak lošeg skadištenja.
- Čokolada je složena poslastica s mnogo slojeva koje treba istražiti. Čokoladu treba konzumirati ujutru, jer je sveže nepce takođe ključno" izjavila je Natali Alibrandi - prenose strani mediji.