Ukusni dezert koji se brzo pravi idealan je za one dane kada vam dođu nenajavljeni gosti, a budite sigurni da će u njemu svi uživati
Čuveni stari kolač čupavci nekada se često nalazio na našim trpezama. Sada ga srećemo nešto ređe, ali zbog svoje jednostavnosti i dalje ga čak i mlađe domaćice rado prave.
U njemu je savršen spoj čokolade i kokosa, unutra je mekan i suđerast, a spolja sladak i ukusan.
Ukoliko volite kolače koji ne zahtevaju veliku pripremu niti mnogo vremena isprobajte naše čupavce, bićete oduševljeni.
Potrebno je za koru:
- 3 jaja
- 250 g šećera
- 18 kašika mleka
- 1 margarin
- 300 g brašna
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte mleko, istopljen margarin, brašno i prašak za pecivo. Sve izlijte u pleh i pecite oko pola sata. Nakon toga izvadite da se malo prohladi, pa isecite na kocke.
Potrebno za fil:
- 250 g šećera
- 18 kašika mleka
- 200 g čokolade
- 1 kocka margarina
- kokos za valjanje
Priprema:
Istopite šećer sa 18 kašika mleka, pa dodajte čokoladu i margarin. Ostavite da prokuva i da se malo prohladi.
Kocke umačite u fil, ali ne mnogo da se ne bi napile i bile gnjecave. Nakon što sa svake strane umočite kocke u fil uvaljajte u kokos.