velika ljubav

"Pojavio se tačno kada je trebalo..." Znate li koji čuveni novinar je bio suprug glumice Dare Džokić?

0

Jedan od najcenjenijih domaćih novinara proveo je 20 godina u ljubavi sa čuvenom glumicom Darom Džokić

Glumica Dara Džokić na promociji serije 'Pogrešan čovek'
Glumica Dara Džokić na promociji serije "Pogrešan čovek"foto: Antonio Ahel/ATAImages

Proslavljena glumica Dara Džokić spada u poznate ličnosti koje ne eksponiraju svoj privatni život u medijima, pa tako ni najveći poštovaoci njenog rada ne znaju detalje o njenoj porodici.


Jedna od omiljenih domaćih glumica, koja je ostavila dubok trag u pozorištu, gde i danas vredno radi, istakla se i ulogama u filmovima "Povratak otpisanih", "Obećana zemlja", "Ženska priča", zatim serijama "M(j)ešoviti brak", "Policajac sa Petlovog brda", "Koreni", "Tajne vinove loze" i mnogih drugim.


Iako je o svom poslu uvek rada da govori, njen privatni život nije nešto čime je punila novinske stupce, ali je dobro poznato ko je bio ljubav njenog života – u pitanju je ugledni srpski novinar Bogdan Tirnanić.

 


Kako je jednom prilikom ispričala, prvi put su se sreli u Klubu književnika, a njihova ljubav bila je na prvi pogled.


Pojavio se tačno kada je trebalo. Ja sam ga upoznala tako što sam ga čitala i nisam ni sanjala da ću se zaljubiti. Bila sam mlada, dosta toga me je naučio i rekla bih da me je na neki način dovršio – ispričala je Dara Džokić u jednom intervjuu.

 

Kako je istakla, od supruga je naučila važne životne lekcije.

 

Glumica Dara Džokić
Glumica Dara Džokićfoto: Damir Dervišagić

Umela sam da prepoznam ono što meni treba u životu. Naučio me je šta je sloboda mišljenja i da je suština u tome da imaš svoj ugao, i da je način na koji ti posmatraš stvari ono što je dragoceno – objasnila je glumica.


Bogdan Tirnanić pisao je za najcenjenije domaće listove i bio je istaknut filmski kritičar, izdvajao se svojim tekstovima i ostao upamćen kao jedan od naših najuglednijih novinara.

 

 

Iako se bavio filmskom kritikom, supruzi nikada nije hteo da kaže svoje mišljenje o njenom radu jer je verovao da bi bio previše subjektivan.


– Fenomenalno je pisao o životu, filmu i politici. Pisao je mnogo, svakodnevno, i to mu je bilo kao disanje. Dopunjavali smo se i indirektno uticali jedno na drugo. Bio je filmski kritičar, ali o meni nikada ništa nije hteo da kaže. Kad bih ga pitala šta misli, govorio je da prema meni nije objektivan. Vrlo dobro smo se razumeli i kada nismo razgovarali. Razumeli smo se u ćutanju, na pogled, a to je najlepše u jednom odnosu – istakla je Dara Džokić.


Par je zajedno proveo 20 godina, a zajedno su 1981. godine dobili ćerku Jovanu.

 

 

Ona je, kao i njena majka, završila Fakultet dramskih umetnosti, ali se opredelila za filmsku i televizijsku produkciju. Jovana je pre izvesnog vremena na svet donela ćerku Katarinu, pa je tako slavnoj glumici pružila divnu životnu ulogu bake.

 

BONUS VIDEO - Poznati parovi koji prskose tabuima

Podsetite se srećnih parova u svetu slavnih među kojima je velika razlika u godinama

 

 

 

makonda-tracker