s njom nema greške

Kako poznate Srpkinje kombinuju KOŽNU JAKNU? 5 ideja koje ove jeseni možete da prepišete od glumica i pevačica

0

Kožna jakna je, kao i svaki vanvremenski klasik, nešto što mora da se nađe u garderoberu svake devojke od stila, a ove popularne devojke s naše javne scene ih obožavaju i nose u raznim prilikama

kožne jakne u odevnim kombinacijama poznatih srpkinja
kožne jakne u odevnim kombinacijama poznatih srpkinjafoto: tamaradragicevic/Instagram, Dusan Milenkovic/ATAImages, M.M./ATAImages

Nije neuobičajeno da kožna odeća bude trend tokom jeseni i zime, a proteklih nedelja smo viđali kožne jakne u najrazličitijim varijantama, pa se potvrdilo predviđanje da će one i ove godine biti apsoluitno dominantne.


Jakne od kože su vanvremenski komadi dostupni u raznim stilovima, siluetama, bojama, dužinama i spadaju u klasike bez kojih nema trendi jeseni, a nove modne tendencije dopuštaju nam da ih nosimo na bezbroj načina.


Dok su se ranije kombinovale samo s farmerkama, poslednjih godina ih viđamo uz suknje i elegantne pantalone, pa su tako kožne jakne deo odevnih kombinacija u raznim prilikama. Nas je zanimalo – na koji način ih najčešće kombinuju poznate Srpkinje.

 

Pevačica Jelena Tomašević poznata je po veoma otmenim haljinama, uglavnom midi i maksi dužine, koje neretko spaja upravo s kožnom jaknicom, a ona bira kropovani model svedenih linija.

 

1 / 6 Foto: Antonio Ahel/ATA Images


Njena koleginica Aleksandra Radović opredelila jednom prilikom za nešto upadljiviji model jakne, a izbor je pao na komad ukrašen nizovima nitni, sa oštrim reverima i pojasom sa šnalom.

 

 

Ovu trendi jaknu ponela je u kombinaciji s poslovnim pantalonama nešto širih nogavica i postigla vrlo trendi all black izgled.

 

Glumica Marija Bergam je na premijeri predstave "Urnebesna tragedija" u maju ove godine ponela vrlo šik spoj: duboku cvetnu maksi-suknju s kožnim pojasom i jednostavan model kožne jakne.

 

MArija Bergam u kožnoj jakni i dugačkoj cvetnoj suknji
MArija Bergam u kožnoj jakni i dugačkoj cvetnoj suknjifoto: M.M./ATAImages

Tamara Dragičević opredelila se, s druge strane, za sličan stil u nešto ležernijoj varijanti, pa je jednom prilikom pokazala urbanu kožnu jaknicu s laganom crnom suknjom i patikama.

 

Tamara Dragičević u kombinaciji maksi-suknje za svaki dan i kožne jakne
Tamara Dragičević u kombinaciji maksi-suknje za svaki dan i kožne jaknefoto: tamaradragicevic/Instagram

Njena koleginica Ivana Dudić spada u poznate devojke koje najčešće viđamo u kožnim jaknama, a do sada ih je kombinovala na mnogo načina. Ipak, ovaj komad najbolje izgleda u proverenom i pouzdanom spoju s farmerkama, a glumica je za uživanje u jednoj predstavi odabrala pocepani skinny model u crnoj varijanti.
 

1 / 5 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

 

BONUS VIDEO

Teddy jakna za jesen 2023.

 

makonda-tracker