lekovito dejstvo

Uklanja bolove za samo 2 sata: Evo zbog čega ne treba da bacate limunovu koru (RECEPT)

0
Koricu limuna najčešće koristimo za pripremu poslastica. Ipak, ono što retko ko zna jeste da upravo limunova kora može da posluži kao delotvoran lek.
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Poznato je od davnina da limun obiluje vitaminom C, ali i mnogim drugim, za naše zdravlje, korisnim nutrijentima. Štiti od mnogih bolesti i kao superhrana je jedna od najkorisnijih namirnica koje nam je priroda "darovala".

 

Novi trik za mršavljenje: Umesto da brojite kalorije, treba da brojite OVO

 

Sadrži bioflavonoide, pektin, folnu kiselinu, vitamine C, A, B1, B6, kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor, mangan, a blagonaklono deluje na rad jetre, creva, želuca, imunog, nervnog i kardiovaskularnog sistema.

 

foto: profimedia

Mnogi su prepoznali važnost konzumiranja limuna, a istraživanje koje je pokazalo da svakodnevno ispijanje vode s limunom na prazan želudac čini čuda za zdravlje, navelo je mnoge da upravo na taj način započinju dan.

 

Svaki dan je pijete pogrešno: Ovo je JEDINI pravi način kako se pije VODA (VIDEO)

 

Međutim, koricu limuna najčešće koristimo za pripremu poslastica. Ipak, ono što retko ko zna jeste da upravo limunova kora može da posluži kao delotvoran lek. Sadrži nisku količinu šećera, ali obiluje alkalnim mineralima, pa na naš organizam ima alkalno delovanje. Korica limuna deluje kao antiseptik i u alternativnoj medicini se koristi za snižavanje temperature. Esencijalna ulja koja sadrži limunova kora pomaže da se opuste krvni sudovi, nervi i umanji bol.

 

foto: Profimedia

Možete u tu svrhu da je pripremite na dva načina. Ogulite dva limuna i pazite da s limuna ne skidate debeli deo kore koji će zahvatiti i beli sloj ispod kore. Pazite da skinete samo površinski sloj kore. Stavite je direktno na mesto koje vas boli, učvrstite gazom ili zavojem i držite dva sata. Ponavljajte postupak dva puta dnevno.

 

Potrebna su vam samo 3 SASTOJKA: Jednostavan način da se rešite čak 80% sala sa stomaka (RECEPT)

 

Drugi način upotrebe limunove kore u svrhu lečenja jeste taj da koricu 3 limuna stavite u teglu i prelijete ekstra devičanskim maslinovim uljem i zatvorite. Ostavite tako dve nedelje. Tako dobijeno ulje namažite na upaljeno ili bolno mesto i zamotajte gazom. Ostavite preko noći i bol će nestati. Ulje pripremite i imajte spremno za slučaj da vam zatreba. Čuvajte na tamnom mestu.

makonda-tracker