DA LI STE ZNALI?

Odlične su U PREVENCIJI RAKA i regulisanju ŠEĆERA U KRVI: Nakon ovoga peteljke od jagoda NIKADA nećete bacati

0

Peteljke od jagoda po pravilu svi bacamo, međutim, nakon ovog teksta možda to više nećete raditi.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Jagode su sada u sezoni i mnogima su omiljeno voće, samo je jako bitno da konzumirate domaće u čijun proizvodnju ste sigurni.

 

Peteljke od jagoda uobičajeno bacamo, baš kao i od drugog voća, ali to je zapravo velika greška.

Ako niste znali, peteljke i listići jagoda imaju više vitamina C nego same jagode i samo treba da ih ostavite neko vreme da se osuše, pa ćete imati riznicu vitamina spremnu za zimu.

 

Čajevi od ovih peteljki su odlični za nervni sistem i deluju protiv stresa, smanjuju umor i pomažu kod depresije, a dobri su i za bubrege.

 

Doktori savetuju jednu kafenu kašičicu usitnjenih peteljki prelijte vrelom vodom, pa ostavite 20 minuta da odstoji. Pijte čaj tri puta dnevno jer ovakav napitak odličan protiv onkoloških oboljenja.

 

Čaj ima još lekovitih dejstava, a neka od njih su ta da deluje pogodno na kožu i podmlađuje lice, odličan je za gušću kosu, te tako ukoliko se mučite sa oštećenom i retkom kosom, ovaj napitak će vam pomoći u tome.

 

Za dijabetičare je takođe odličan izbor jer utiče na normalizaciju šećera u krvi.

 

Peteljke od jagoda su odlične i u jačanju imuniteta, prevenciji bolesti želuca, borbi sa anemijom, artritisom i reumom, a dokazano je i da deluju pogodno na holesterol i krvni pritisak.

 

 

makonda-tracker