(recept)

Za manje od 200 dinara USPORAVA STARENJE i hidrira: Domaća krema kojom su žene OPSEDNUTE

0

Priprema ove hidratantne kreme je jednostavna, a efekat je vrlo snažan

foto: AllaSaa/Shutterstock
foto: AllaSaa/Shutterstock

Vazelin je jedan od najpopularnijih sastojaka u kozmetičkoj industriji, a to nije bez razloga: on je okluzivni sastojak, što znači da koži pruža dubinski hidrataciju i idealan je za suvu kožu.


Poznat je po tome što "zaključava" vlažnost unutar kože i sprečava njeno gubljenje, štiti povrede od novih iritacija i stvara snažnu zaštitnu barijeru.

 

Koristi se na bezbroj načina, a jedan od najpopularnijih u poslednje vreme je priprema domaće kreme na bazi vazelina, koja zbog činjenice da čuva hidriranost kože usporava pojavu prvih znakova starenja. Imajte na umu da vazelin ne briše bore i sužava pore, već samo pruža hidrataciju koži, koja je glavni preduslov mladolikog izgleda.

 

Međutim, važno je znati da ne može baš svako baš uvek da ga koristi! Budući da vazelin "zaključava" kožu, ne bi trebalo da se nanosi direktno na suvu kožu jer će se tako samo sačuvati njena suvoća. Dakle, vazelin i slične okluzivne preparate stavljate isključivo ukoliko ste pre toga namazali proizvod koji pruža hidrataciju.

 

Podbradak, Nega kože, Nega lica, Šminka
foto: Prostock-studio/Shutterstock

Domaća krema za lice s vazelinom


Sastojci:

 

  • dve kašike vazelina
  • supena kašika maslinovog ulja
  • kašika meda
  • jedno umućeno žumance


Priprema


Na tihoj vatri otopite vazelin, ali ne previše. Dok je mlako, dodajte ulje, med i žumance, uz neprestano mešanje.


Kad dobijete kompaktnu smesu, prelijte u kutijicu za kremu, pa kad se potpuno ohladi, stavite u frižider. Obavezno je držite u frižideru jer je jaje lako kvarljivo.


Primena


Nanosite na očišćenu kožu uveče, ostavite da odstoji pola sata, pa vlažnom vatom skinite višak.

 

 

makonda-tracker