Blogerka Rejčel, koja deli recepte i trikove za hranu i koja u isto vreme vodi sopstveni blog, otkrila je svojim pratiocima kako ona pere jagode i rešava se svih nečistoća koje se mogu naći na njima.
— Otkrila sam da sam pogrešno prala jagode — kazala je Rejčel.
— Pokazaću vam kako da ih operete pre nego što ih pojedete. Dakle, uzmite šolju vode, kašiku soli i pomešajte — nastavlja ona.
— A zatim dodajte onoliko jagoda koliko želite da jedete odmah.
Kako je ona navela, kada voće stavi u činiju ona je kazala da mešavinu ostavi da odstoji oko 5 minuta, jer će kako objašnjava so i voda napraviti magiju i ukloniti svu skrivenu prljavštinu.
Nakon toga je oprala jagode pod mlazom vode kako bi se rešili viška smese-
Rejčel kaže da se sada zaklinje u kratku i brzu metogu za pranje jagoda i dodaje da se ne bi vratila na stari način pranja jer posle ovog postupka jagode imaju bolji ukus. Pokazujući sveže oprano voće, Rejčel je otkrila:
— Oduševljena sam koliko su čiste i sjajne, a takođe i ukusnije i ne, uopšte nemaju slani ukus.
Ona je to ponovila u naslovu, rekavši:
— Znam šta mislite - uopšte nemaju slani ukus! Ispiru se i pošto su samo 5 minuta sa slanoj vodi, ne stignu da je upiju. Neki koriste sirće i sodu bikarbonu, ali so je jednostavnija i manje oštra za voće. Savetujem da ovaj truk dodate u svoju kolekciju kuhinjskih saveta.