pomažu

Opuštaju mišiće i PRAVE RAZLIKU: 3 položaja za spavanje koji će vam olakšati menstrualne grčeve

0

Ukoliko vam je uspavljivanje problem u danima menstrualnog ciklusa, probajte neku od ovih poza

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Žene koje imaju veoma bolne menstruacije znaju koliko je teško opustiti se i utonuti u carstvo snova u večerima kada su grčevi posebno snažni.

 

Neispavanost dalje vodi do još većeg osećaja iscrpljenosti, manje tolerancije na bol i dodatno povećanog apetita, pa je kvalitetan san za vreme ciklusa izuzetno važan.

 

 

Devojke koje se muče s tim problemom probale su sve ― od lekova do biljnih čajeva, ali malo je poznato da im saveznik u borbi protiv bolova može biti i poza za spavanje! Isto tako, ona može da oteža stanje, pa je strogo zabranjeno spavanje na stomaku, dok će pomoći neki od sledećih položaja.

 

  • Fetalna poza

 

materica, policistični jajnici, bolovi u jajnicima, menstruacija, menstrualni bolovi
foto: Profimedia

Ukoliko spavate na ovaj način, mišići abdominalne regije će biti opušteni, što če olakšati bolove u ovom delu tela. Pored toga, većina ljudskih bića oseća se zaštićeno i bezbedno u ovom položaju.

 

 

  • Jastuk ispod kolena

 

Uzmite manji i ne previše visok valjkasti jastuk, lezite na leđa i stavite jastuče ispod kolena. Potrudite se da noge ostanu ispravljene, a ne podignute ili spuštene, jer će to uticati na tok.


Ako nemate jastuk valjkastog oblika, poslužiće i urolani peškir.

 

  • Dečija poza

 

Dečija poza, Joga poza, Joga
foto: Shutterstock

Ovaj položaj popularan u jogi je veoma koristan, ali ko još spava u joga pozi?

 

Verovali ili ne, ima i takvih slučajeva, a sve zahvaljujući neverovatnom opuštanju mišića koje omogućava ovakav položaj tela! Stručnjaci ističu da on pomaže kako ženama koje imaju vrlo bolne menstruacije, tako i onima koje se bore s glavoboljama na početku ciklusa, a navodno pomaže i da se uspavamo.

 

 

makonda-tracker