za dijetu odlične

Možete da ih jedete koliko vam duša ište: 5 namirnica koje NE GOJE ma koliko da ih konzumirate

0

Ukoliko volite da jedete, a želite da smršate ovo su namirnice koje mogu da se nađu na vašem tanjiru 

foto: Shutterstock / RossHelen
foto: Shutterstock / RossHelen

Iako zvuči neverovatno, istina je. Kod mršavljenja je važno da se biraju zdrave namirnice koje su pune vitamina i minerala, jer će one dati organizmu sve što mu treba.

 

Takođe, postoji hrana koja daje sitost, a u sebi ima malo kalorija, a to je upravo ono što treba da popuni vaš tanjir. U svoje obroke treba da uključite namirnice koje će podstaći gubitak težine, ali će vam pomoći da budete siti.

 

 

Ovo su namirnica koje imaju visok indeks sitosti:

 

Riba

 

Dobro je poznato da je riba bogata proteinima i omega-3 masnim kiselinama, a ima malo masti, što je čini idealnom kada je držanje dijete u pitanju. Hranljivi sastojci iz ribe podstiču rad mozga, sposobnost fokusiranja i jačaju koncentraciju. Riba će vas zasititi, a od nje ćete biti mnogo duže siti nego od drugih vrsta mesa. 

 

Jabuke

 

Jabuka ima veoma viskon indeks sitosti. U odnos na drugo voće ima nizak glikemijski indeks i malo kalorija. Ona sadrži pektin, vlakna koja su dobra za varenje i vodu, što znači da možete ostati hidrirani čak i ako niste gladni.

 

Jabuke
foto: Shutterstock

 

Mladi sir 

 

Uvek kada imate priliku da birate između zrelog i mladog, izaberite mladi sir. On ima pun ukus, malo kalorija i mnogo hranljivih materija. Bogat je vitaminom B, fosforom, kalcijumom i selenom, a to su samo neke od prednosti. Ukoliko ga jedete za doručak sir će vas dugo držati sitima.

 

Tikvice

 

Dobro je poznato da tikvice imaju vrlo nisku kalorijsku vrednost. One su velikim delom sazdane od vode, pa su odličan izbor za ubrzavanje metabolizma i sagorevanje više kalorija. Tikvice su sastavni deo svake zdrave ishrane, a mnogi nutricionisti ih rado koriste u dijetama. 

 

Tikvice
foto: FotosDo/Shutterstock

 

Čorbe od povrća

 

Čorba od korenastog povrća odličan su izbor kada su dijete u pitanju. Ako u njih dodate i neko parče posnog mesa dobićete ukusan i zasitan obrok koji će vas dugo držati sitima. One sadrže manje kalorija i izazivaju manje nadimanja od krem supe, a odličan su izbor za one koji žele da se osećaju siti duže vreme posle obroka.

 

 

 

makonda-tracker