oduševićete se

Recept za najbržu voćnu tortu koju ste probali: Kremasta poslastica koja osvežava, a priprema se na neuobičajen način

0

Bilo da vam dolaze iznenadni gosti koje želite da poslužite nečim slatkim uz kafu ili da želite sebe da počastite voćnim dezertom, ovaj recept je pravi za vas.

Voćna torta
Voćna tortafoto: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Cakes

Voćna torta je omiljeni slatkiš mnogih koji ne vole "teške", čokoladne ukuse, a osim što su lagane, ovakve poslastice i osvežavaju, a po pravilu su uvek kremaste i sočne.

 

Bilo da su vam se neki gosti iznenada najavili, a želite da ih poslužite brzim dezertom ili da pak hoćete sebe da počastite ukusnom tortom, ovaj recept ćete obožavati.

 

Sam način pripreme je pomalo neuobičajen i može da vam na prvi pogled deluje komplikovano, ali samo polako i strpljivo. 

Na kraju vas čeka rapsodija ukusa.

 

Sastojci:

 

  • 6 jaja
  • prstohvat soli
  • 100 gr šećera
  • 40 grama gustina
  • 1 limun
  • 400 gr maskarpone sira
  • 5 gr vanilinog šećera
  • 50 šećera u prahu
  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 gr malina + 20 gr za ukrašavanje
  • 20 gr jagoda
  • 20 gr borovnica

 

Priprema:

 

Odvojite žumance od belanca, pa u belanca stavite so i počnite da mutite.

 

Nakon toga dodajte šećer i nastavite da mutite mikserom 10 minuta i na kraju dodajte i gustin.

 

Uzmite jedan limun i iscedite ga, a njegov sok dodajte belancima. Stavite fil od belanca u pleh veličine 35*40cm koji ste prethodno obložili pek papirom i lepo razmažite, pa napravite šare kao na snimku.

 

Pecite u rerni na 160 stepeni 20 minuta. Isecite koru na tanke trake kao na snimku.

Torta
foto: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Cakes

U posudu stavite maskarpone, vanilin šećer, prah šećer i slatku pavlaku, pa mutite dva minuta.

 

U fil dodajte maline, a onda ga razmažite preko kore od belanaca. Preko stavite uzak deo kore od belanca i uvijte kao na snimku.

Torta
foto: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Cakes

Stavite u frižider sat vremena.

 

Preko torte stavite još belog fila i lepo razmažite, apotom ukrasite jagodama, borovnicama i malinama.

 

Kako napraviti kremastu tortu, korak po korak?

 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

 

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime

 

makonda-tracker