neodoljiva

Mikado torta od rozen kora za sve prilike: 15 minuta posla, bez pečenja, a veličanstvenog ukusa

0

Ako volite brze i neodoljive čokoladne poslastice, mikado torta od rozen kora postaće vam omiljena. Vrlo brzo, na vašem dezertnom tanjiru naći će se bogat slatkiš, u koji niste morali da uložite ni mnogo truda ni previše materijala.

Čokoladna mikado torta inspirisana čuvenom jermenskom poslasticom
Čokoladna mikado torta inspirisana čuvenom jermenskom poslasticomfoto: Lilit Yavruyan/Shutterstock

Mikado torta, tradicionalni jermenski slatkiš, obično se pravi od koncenzovanog mleka, glazure od putera i kisele pavlake, ali i bez ovih sastojaka možete dobiti fantastičnu poslasticu. I to na brzinu!

 

Kako je njegova popularnost u svetu rasla, ovaj dezert dobio je mnogo varijanti, a jedna od sve omiljenijih je brza mikado torta od gotovih kora.

 

Jednostavno je nemoguće pogrešiti u pripremi, a rezultat je božanstvena poslastica koja se topi u ustima, posebno po ukusu zaljubljenika u čokoladu.

Sastojci:

 

  • 1 pakovanje rozen kora
  • 3 žumanceta
  • 250 g putera
  • 250 g šećera
  • 100 ml mleka
  • 150 g mleka u prahu
  • 50 g čokolade
  • 4 kašike kakao praha


Priprema

  1. Umutite mikserom žumanca i šećer.
  2. Potom dodajte naizmenično mleko i mleko u prahu, pa nastavite da mutite sve dok ne dobijete ujednačenu smesu.
  3. Prosejte kakao u ovu mešavinu, pa mutite još malo.
  4. Ovaj krem potom prebacite u šerpu, pa kuvajte na srednjoj vatri uz beprestano mešanje, dok se ne zgusne.
  5. Odvojeno penasto umutite puter, pa u njega sipajte zgusnut kuvani krem i lepo promešajte.
  6. Namažite rozen korte ovim filom, pa ih složite jednu preko druge, a potom namažite odozgo i sa strane ostacima fila.
  7. Pospite preko rendanu čokoladu.

 

BONUS VIDEO
Kolači u Sinđijangu, sreća u svakom zalogaju!

 

makonda-tracker