Ako volite brze i neodoljive čokoladne poslastice, mikado torta od rozen kora postaće vam omiljena. Vrlo brzo, na vašem dezertnom tanjiru naći će se bogat slatkiš, u koji niste morali da uložite ni mnogo truda ni previše materijala.
Mikado torta, tradicionalni jermenski slatkiš, obično se pravi od koncenzovanog mleka, glazure od putera i kisele pavlake, ali i bez ovih sastojaka možete dobiti fantastičnu poslasticu. I to na brzinu!
Kako je njegova popularnost u svetu rasla, ovaj dezert dobio je mnogo varijanti, a jedna od sve omiljenijih je brza mikado torta od gotovih kora.
Jednostavno je nemoguće pogrešiti u pripremi, a rezultat je božanstvena poslastica koja se topi u ustima, posebno po ukusu zaljubljenika u čokoladu.
Sastojci:
- 1 pakovanje rozen kora
- 3 žumanceta
- 250 g putera
- 250 g šećera
- 100 ml mleka
- 150 g mleka u prahu
- 50 g čokolade
- 4 kašike kakao praha
Priprema
- Umutite mikserom žumanca i šećer.
- Potom dodajte naizmenično mleko i mleko u prahu, pa nastavite da mutite sve dok ne dobijete ujednačenu smesu.
- Prosejte kakao u ovu mešavinu, pa mutite još malo.
- Ovaj krem potom prebacite u šerpu, pa kuvajte na srednjoj vatri uz beprestano mešanje, dok se ne zgusne.
- Odvojeno penasto umutite puter, pa u njega sipajte zgusnut kuvani krem i lepo promešajte.
- Namažite rozen korte ovim filom, pa ih složite jednu preko druge, a potom namažite odozgo i sa strane ostacima fila.
- Pospite preko rendanu čokoladu.
BONUS VIDEO
Kolači u Sinđijangu, sreća u svakom zalogaju!





