Najbrža i najjednostavnija torta je dobila konkurenciju i to kakvu
U moru raznih recepata koje možemo da pronađemo na Internetu hit su one koje se brzo prave, jeftine su i ne zahtevaju preterano umeće. Za tortu Lenja žena ste sigurno čuli, a vrlo verovatno ste je i pravili.
Sada, ova savršena poslastica dobija konkurenciju i to kakvu. Torta Lenji muž može da stane rame uz rame sa svojom ženskom varijantom, a na vama je da je isprobate, a potom procenite koja je od njih dve ukusnija.
Sastojci za tortu Lenji muž:
- 5 jaja
- 1 l mleka + 100 ml
- 100 ml ulja
- 250 g šećera
- 250 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike kakao praha
- 4 kesice pudinga od vanile
- 6 kašika kristal šećera
- 500 g kisele pavlake
- 5 kašika šećera u prahu
- 300 g malina
- 200 ml slatke pavlake
Priprema
- Skuvati 1 l mleka, smanjiti temperaturu, pa dodati razmućene 4 kesice pudinga sa 6 kašika šećera. Mešajući da se ne zgrudva kuvati oko dva-tri minuta.
- Ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje, da se ne uhvati korica.
- Umutiti 5 jaja, 100 ml ulja i 250 g šećera u penastu masu, pa dodati prašak za pecivo prosejan sa 250 g brašna i 3 kašike kakaoa.
- Smesu sipati u podmazan kalup za tortu. Odozgo lagano rasporediti kuvani puding, vadeći ga kašikom za sladoled ili supenom kašikom (kašiku namažite uljem ili vodom da se ne lepi).
- Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
- Dok se kolač peče, umutiti kiselu pavlaku sa šećerom, pa posle 30 minuta pečenja izvaditi kolač premazati ga kiselom pavlakom koju smo umutili i vratiti u rernu još 10 minuta da se peče.
- Pečeni kolač ostaviti da se ohladi, izvaditi na tacnu ili skinuti obruč kalupa, ukrasiti malinama i umućenom slatkom pavlakom.
Bonus video:
Zasladite se slaninom
( Glossy, Ilić Milica )




