Ako želite dezert koji se pravi brzo, a izgleda i miriše kao iz poslastičarnice – ova kokos torta s belom čokoladom biće vaš letnji!
Lagana, osvežavajuća i bez dodatog šećera, superbrza rafaelo torta savršeno kombinuje kremastu teksturu s egzotičnim mirisom kokosa.
Jednostavni domaći čizkejk s belom čokoladom je savršen za tople letnje dane, praznike ili kada želite da impresionirate goste bez mnogo truda.
Obavezno je probajte i javite nam kako je ispala!
Sastojci:
Za koru
- 300 g mlevenog keksa
- 125 g otopljenog putera
- 100 ml soka od pomorandže
Za fil
- 600 g krem sira
- 15 g stevije
- 500 ml slatke pavlake za šlag
- 80 g praha za šlag
- 80 g kokosovog brašna
Ganaš od bele čokolade
- 150 g bele čokolade
- 200 ml slatke pavlake za šlag
Za dekoraciju
- kokosovo brašno, rendana bela čokolada, mleveni bademi...
Priprema
- Prelijte mleveni keks po izboru otopljenim puterom i sokom od pomorandže, pa mešajte dok se ne sjedini i ne dobijete kompaktnu smesu.
- Utisnite je u kalup za tortu, koji možete prethodno da obložite prozirnom folijom ili pek-papirom, ali ne morate. Lepo rasporedite smesu i poravnajte, pa stavite u frižider da se stegne.
- U dubljoj činiji pomešajte krem sir sa stevijom i promešajte, pa sklonite na stranu.
- U drugoj činiji umutite slatku pavlaku, kojoj ćete postepeno dodavati i prah za šlag, pa mutite dok se fino ne zgusne. U to zatim ubacite krem sir pomešan sa stevijom, pa nastavite da mutite dok smesa ne bude čvrsta i homogena. Ubacite i kokosovo brašno i sve dobro promešajte, pa stavite preko kore i poravnajte.
- Nakon toga, otopite belu čokoladu u vrućoj slatkoj pavlaci, pa time prelijte tortu i poravnajte. Ukrasite po želji, pa stavite u frižider da se stegne.
BONUS VIDEO
Kako se čisti kokos?
( Glossy, T.S.R. )





