Bilo da ih jedemo uz film, tokom druženja s prijateljima ili kao lagani međuobrok, uvek su pravi izbor.
Kokice su omiljena grickalica svih generacija – krckave, ukusne i neodoljive u svakoj prilici.
Osim što su ukusne, kokice važe za jednu od najzdravijih grickalica kada se pripremaju bez dodataka. Bogate su vlaknima, sadrže malo kalorija i spadaju u namirnice koje najmanje goje.
Ali, šta ako bismo vam rekli da savršene kokice možete napraviti potpuno bez ulja i bilo kakvih masti? Evo kako da uz minimalan trud dobijete idealnu porciju zdravih i hrskavih kokica!
Potrebno:
- Pakovanje kukuruza kokičara
- Papirna kesa (najbolje obična, bez printa i plastificiranih delova)
Priprema:
- Sipajte željenu količinu kukuruza kokičara u papirnu kesu – dovoljna je jedna šaka zrna po porciji.
- Preklopite otvor kese nekoliko puta da biste je hermetički zatvorili, kako kokice ne bi ispadale tokom pripreme.
- Ubacite kesu u mikrotalasnu pećnicu i uključite je na najjaču jačinu otprilike 1 do 2 minuta – čim čujete da je prošlo više od 2 sekunde između "pucanja", vreme je da izvadite.
- (Ukoliko koristite rernu, stavite kesu na žičanu rešetku i pecite na 200°C oko 2 minuta, prateći da ne zagori.)
- Pažljivo otvorite kesu (pazite na paru!) i uživajte u savršeno iskokanim, zdravim kokicama – bez ijedne kapi ulja!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Burger, čips i sos - jelo sa puno prostora za kreativnost u Komšiluku!





