vredi probati

Hrskave i preukusne – a bez ijedne kapi ulja! Pronašli smo jednostavan recept za NISKOKALORIČNE KOKICE, evo kako glasi

0

Bilo da ih jedemo uz film, tokom druženja s prijateljima ili kao lagani međuobrok, uvek su pravi izbor.

foto: Oxana Denezhkina/Shutterstock
foto: Oxana Denezhkina/Shutterstock

Kokice su omiljena grickalica svih generacija – krckave, ukusne i neodoljive u svakoj prilici. 

 

Osim što su ukusne, kokice važe za jednu od najzdravijih grickalica kada se pripremaju bez dodataka. Bogate su vlaknima, sadrže malo kalorija i spadaju u namirnice koje najmanje goje.

 

Ali, šta ako bismo vam rekli da savršene kokice možete napraviti potpuno bez ulja i bilo kakvih masti? Evo kako da uz minimalan trud dobijete idealnu porciju zdravih i hrskavih kokica!

 

Potrebno:

 

  • Pakovanje kukuruza kokičara
  • Papirna kesa (najbolje obična, bez printa i plastificiranih delova)

 

Priprema:

 

  1. Sipajte željenu količinu kukuruza kokičara u papirnu kesu – dovoljna je jedna šaka zrna po porciji.
  2. Preklopite otvor kese nekoliko puta da biste je hermetički zatvorili, kako kokice ne bi ispadale tokom pripreme.
  3. Ubacite kesu u mikrotalasnu pećnicu i uključite je na najjaču jačinu otprilike 1 do 2 minuta – čim čujete da je prošlo više od 2 sekunde između "pucanja", vreme je da izvadite.
  4. (Ukoliko koristite rernu, stavite kesu na žičanu rešetku i pecite na 200°C oko 2 minuta, prateći da ne zagori.)
  5. Pažljivo otvorite kesu (pazite na paru!) i uživajte u savršeno iskokanim, zdravim kokicama – bez ijedne kapi ulja!

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Burger, čips i sos - jelo sa puno prostora za kreativnost u Komšiluku!

 

makonda-tracker