bez kvasca

Slasni uštipci od tikvica prave se na brzinu: Najjeftiniji letnji doručak ili večera slistićete i pre nego što se ohladi

0

Mirisni, mekani i fenomenalnog ukusa, domaći uštipci od tikvica nešto su što se ne propušta, a prave se za samo 15 minuta.

Uštipci od tikvica
Uštipci od tikvicafoto: Andrei Lavr/Shutterstock

Kad poželite brz, lagan i ukusan obrok, slasni domaći uštipci od tikvica biće pravo rešenje. Idealni su za doručak, večeru ili lagani letnji ručak uz sir i mnogo salate.

 

Pripremaju se bez muke, a rezultat je hrskavo pecivo spolja, a sočno i mekano iznutra.


Sastojci:

 

  • 2 tikvice srednje veličine
  • 1 jaje
  • 75 g brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
  • so i biber po želji
  • 2 kašike ulja + još za prženje


Priprema

 

  1. Oljuštite tikvice, pa ih izrendajte sitno i ostavite da odstoje da puste višak tečnosti.
  2. Umutite jaje, pa mu dodajte začine i ulje, a potom i brašno pomešano s praškom za pecivo. Mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu.
  3. Prstima dobro iscedite rendane tikvice, pa ih ubacite u testo i promešajte.
  4. Sipajte ulje u dublji tiganj, pa uključite da se zagreje. Kašikom umočenom u ulje zahvatajte smesu, pa prstima oblikujte u uštipke i pržite dok obe strane fino ne porumene.
  5. Ređajte po papirnom ubrusu da se ocedi masnoća.

 

BONUS VIDEO

Rašina kuhinja: Ramstek u sosu od lešnika

 

makonda-tracker