Mirisni, mekani i fenomenalnog ukusa, domaći uštipci od tikvica nešto su što se ne propušta, a prave se za samo 15 minuta.

Kad poželite brz, lagan i ukusan obrok, slasni domaći uštipci od tikvica biće pravo rešenje. Idealni su za doručak, večeru ili lagani letnji ručak uz sir i mnogo salate.
Pripremaju se bez muke, a rezultat je hrskavo pecivo spolja, a sočno i mekano iznutra.
Sastojci:
- 2 tikvice srednje veličine
- 1 jaje
- 75 g brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- so i biber po želji
- 2 kašike ulja + još za prženje
Priprema
- Oljuštite tikvice, pa ih izrendajte sitno i ostavite da odstoje da puste višak tečnosti.
- Umutite jaje, pa mu dodajte začine i ulje, a potom i brašno pomešano s praškom za pecivo. Mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu.
- Prstima dobro iscedite rendane tikvice, pa ih ubacite u testo i promešajte.
- Sipajte ulje u dublji tiganj, pa uključite da se zagreje. Kašikom umočenom u ulje zahvatajte smesu, pa prstima oblikujte u uštipke i pržite dok obe strane fino ne porumene.
- Ređajte po papirnom ubrusu da se ocedi masnoća.
BONUS VIDEO
Rašina kuhinja: Ramstek u sosu od lešnika
( Glossy, T.S.R. )