Nema prijatnog leta bez kremastih, hladnih poslastica, a ova superbrza torta je verovatno najjednostavnija za koju ste čuli.

Visoke letnje temperature uvek podrazumevaju dve stvari: treba nam nešto hladno i ne pada nam na pamet da uključujemo rernu kada želimo da se zasladimo.
Upravo te dve stvari spaja ova sladoled-torta, krajnje jednostavan dezert od napolitanki i šlaga, kojima se dodaje samo još čokoladni krem.
Ovaj osnovni recept možete obogatiti po svom ukusu, ali verujte nam – to nije neophodno da se zasladite i rashladite!
Sastojci:
- 250 g slatke pavlake za šlag
- 2 kašike čokoladnog krema
- 300 g napolitanki
Priprema
- Umutite slatku pavlaku dok ne dobijete šlag, pa dodajte čokoladni krem i mutite još malo, dok se ne sjedini.
- Podmažite uljem kalup za tortu, pa ga obložite prozirnom folijom.
- Namažite po dnu kalupa 1/4 pripremljenog šlaga, poravnajte, pa poređajte napolitanke preko. Namažite novi sloj šlaga, ponovo ređajte napolitanke i tako ponavljajte sve dok ne potrošite materijal.
- Stavite u frižider na dva sata, da se stegne.
- Potom preklopite tacnom, pa okrenite torticu i skinite prozirnu foliju.
- Po ukusu, ukrasite topljenom čokoladom, čokoladnim mrvicama, mlevenim orašastim plodovima itd.
Sladoled-torta od 3 sastojka: napolitanki, šlaga i čokoladnog krema
BONUS VIDEO
Sladoled od krempite
( Glossy, T.S.R. )