Ako tražite brzo, ukusno pecivo s kojim je nemoguće omanuti, ovi slani mafini od tikvica i sira su pun pogodak! Idealni su za bilo koje doba dana, najbolji deo je to što ne morate ni da cedite tikvice!
Tikvice tokom leta koristimo u pripremi slanih i slatkih jela, grilujemo ih, punimo, pohujemo i jednostavno obožavamo!
Puno hranljivih materija, vlakana i niskokalorično, ovo povrće je s razlogom najpopularnija letnja namirnica, a fenomenalan je sastojak za domaća peciva. Pored proje od tikvica, omiljeni su i slani mafini čija je glavna "zvezda" upravo ovo povrće.
Priprema je brza i jednostavna, a rezultat su sočni mafini koji, ako se čuvaju u hermetički zatvorenoj posudi, danima ostaju sveži!
Sastojci:
- 1 tikvica srednje veličine
- 1/4 crvene paprike
- 120 g rendanog sira po izboru
- 2 velika jajeta
- so i biber po ukusu
- 120 g brašna
- 1 kašika praška za pecivo
Priprema
- Dobro operite tikvicu, pa je izrendajte na sitno i ostavite sa strane. Dovoljno je da odstoji 5-10 minuta da pusti višak vode, ali ne morate potom da ih cedite.
- U odvojenoj činiji umutite jaja, dodajte im so i biber, pa ubacite tikvicu, sitno seckanu papriku, rendani sir po izboru (najbolje kačkavalj) i promešajte.
- Dodajte brašno, prethodno pomešano s praškom za pecivo, pa mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu.
- Punite ovim testom korpice za pečenje koje ste rasporedili po kalupu za mafine.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 200 oko 25 minuta.
BONUS VIDEO
Izabrano najbolje jelo ispod sača u Srbiji





