Ako ne volite kuvanu boraniju, probajte da je spremite zapečenu u rerni, sa pavlakom i kačkavaljem.
Mada je najčešće spremamo u čorbastoj varijanti, zapečena boranija iz rerne veoma je ukusna i perfektan izbor za ručak za celu porodicu
Boranija je za mnoge domaćice čest izbor kad je priprema ručka u pitanju, jer ne samo što se jednostavno sprema, već je i zdrav obrok, uz dodatak povrća, puna značajnih vitamina i minerala.
Međutim, iako je najčešće spremamo u čorbastoj varijanti, zapečena varijanta takođe je veoma ukusna i hranljiva, a dopašće se i onima koji nisu ljubitelji kuvane boranije...
Zapečena boranija iz rerne
Sastojci:
- 450 g boranije
- 250 g pilećeg belog mesa
- 2 jajeta
- 300 g pavlake
- 150 g kačkavalja
- glavica crnog luka
- beli luk, šargarepa
- so, biber, začini po želji
Priprema:
- Luk naseckajte na sitno, pa ga dinstajte u šerpi na ulju. Sipajte naseckanu šargarepu i beli luk (2-3 čena), pa dinstajte i onda posle par minuta i dodajte boraniju. Začinite.
- Piletinu propržite zasebno, pa dodajte u boraniju. Potom sve sipajte u vatrostalnu činiju ili pleh.
- Jaja i pavlaku pomešajte, pa prelijte boraniju. Narendajte kačkavalj preko boranije.
- Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
Vojvođanski kare kao predlog za ručak