recept za sve

Dopašće se i onima koji je ne vole u čorbastoj verziji! ZAPEČENA BORANIJA s kačkavaljem, ukusan obrok u novom ruhu

0

Ako ne volite kuvanu boraniju, probajte da je spremite zapečenu u rerni, sa pavlakom i kačkavaljem.

Isprobajte drugačiji recept za pripremu boranije
Isprobajte drugačiji recept za pripremu boranijefoto: Shutterstock/Irina Rostokina

Mada je najčešće spremamo u čorbastoj varijanti, zapečena boranija iz rerne veoma je ukusna i perfektan izbor za ručak za celu porodicu

 

Boranija je za mnoge domaćice čest izbor kad je priprema ručka u pitanju, jer ne samo što se jednostavno sprema, već je i zdrav obrok, uz dodatak povrća, puna značajnih vitamina i minerala.

 

Međutim, iako je najčešće spremamo u čorbastoj varijanti, zapečena varijanta takođe je veoma ukusna i hranljiva, a dopašće se i onima koji nisu ljubitelji kuvane boranije...

 

 

Zapečena boranija iz rerne

 

Sastojci:

 

  • 450 g boranije
  • 250 g pilećeg belog mesa
  • 2 jajeta
  • 300 g pavlake
  • 150 g kačkavalja
  • glavica crnog luka
  • beli luk, šargarepa
  • so, biber, začini po želji

 

Priprema:

 

  1. Luk naseckajte na sitno, pa ga dinstajte u šerpi na ulju. Sipajte naseckanu šargarepu i beli luk (2-3 čena), pa dinstajte i onda posle par minuta i dodajte boraniju. Začinite.
  2. Piletinu propržite zasebno, pa dodajte u boraniju. Potom sve sipajte u vatrostalnu činiju ili pleh.
  3. Jaja i pavlaku pomešajte, pa prelijte boraniju. Narendajte kačkavalj preko boranije.
  4. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

 

makonda-tracker