neodoljiva

Kafanska PILEĆA KREM ČORBA koja budi čula i vraća apetit: Recept za kulinarski klasik koji odoleva svim trendovima

0

Nema ništa ukusnije nego kad tokom hladnih zimskih dana stomak ugrejete tanjirom ukusne čorbe 

RECEPT ZA KAFANSKU BELU ČORBU
RECEPT ZA KAFANSKU BELU ČORBU foto: Instagram / yildizlarinmutfagi_

Hladni zimski dani idealni su za pripremu ukusnih jela koja su bogata hranljivim sastojcima, koji krepe organizam, zagrevaju ga i čine ga otpornim na viruse i druge infekcije.

 

Jednu takvu čorbu donosmo vam danas, a kad je jednom budete probali toliko ćete biti oduševljeni da ćete na sve druge zaboraviti. 

 

Za njenu prirpemu vam je potrebno dosta povrća, ali i meso, a vi sami možete odlučiti da li će to biti junetina ili piletina.

 

 

Potrebno je:

 

  • 2 pileća bataka
  • 2 lovorova lista
  • 1,5 l pilećeg bujona
  • 3,4 kašike ulja
  • 1 šargarepa (rendana)
  • 1 mala paprika (sitno seckana)
  • 1 kašika putera
  • 2 kašike brašna
  • 200 ml pavlake za kuvanje 
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica crnog bibera 
  • 1 prstohvat peršuna 

Priprema:


Piletinu stavite u šerpu, dodajte lovorov list, skuvajte, ocedite vodu i isecite piletinu na sitne komade.


U šerpu dolijte ulje, dinstajte šargarepu 1 minut, dodajte papriku, dinstajte 1,2 minuta, dodajte puter, brašno i pileći bujon. Kad provri dodati rezance.

 

Kad malo uvri uzeti malo supe i dodati u pavlaku i umešati u supu da se ne zgruša. Zatim još malo posoliti meso, ako je mnogo gusto dodajte prokuvanu vodu, seckani peršun i isključite ringlu.

 

Bonus video:

Dejvid Bekam sprema pastirsku pitu

 

makonda-tracker