Nema ništa ukusnije nego kad tokom hladnih zimskih dana stomak ugrejete tanjirom ukusne čorbe
Hladni zimski dani idealni su za pripremu ukusnih jela koja su bogata hranljivim sastojcima, koji krepe organizam, zagrevaju ga i čine ga otpornim na viruse i druge infekcije.
Jednu takvu čorbu donosmo vam danas, a kad je jednom budete probali toliko ćete biti oduševljeni da ćete na sve druge zaboraviti.
Za njenu prirpemu vam je potrebno dosta povrća, ali i meso, a vi sami možete odlučiti da li će to biti junetina ili piletina.
Potrebno je:
- 2 pileća bataka
- 2 lovorova lista
- 1,5 l pilećeg bujona
- 3,4 kašike ulja
- 1 šargarepa (rendana)
- 1 mala paprika (sitno seckana)
- 1 kašika putera
- 2 kašike brašna
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica crnog bibera
- 1 prstohvat peršuna
Priprema:
Piletinu stavite u šerpu, dodajte lovorov list, skuvajte, ocedite vodu i isecite piletinu na sitne komade.
U šerpu dolijte ulje, dinstajte šargarepu 1 minut, dodajte papriku, dinstajte 1,2 minuta, dodajte puter, brašno i pileći bujon. Kad provri dodati rezance.
Kad malo uvri uzeti malo supe i dodati u pavlaku i umešati u supu da se ne zgruša. Zatim još malo posoliti meso, ako je mnogo gusto dodajte prokuvanu vodu, seckani peršun i isključite ringlu.
Bonus video:
Dejvid Bekam sprema pastirsku pitu